-
Αρχική > Συνεντεύξεις > Αποκλειστική : Ενδιαφέρουσα και επίκαιρη συνέντευξη με τον Δάσκαλο και και συγγραφέα Δημήτρη Νατσιό ( Δώρα Κωτσοπούλου βίντεο )

Αποκλειστική : Ενδιαφέρουσα και επίκαιρη συνέντευξη με τον Δάσκαλο και και συγγραφέα Δημήτρη Νατσιό ( Δώρα Κωτσοπούλου βίντεο )

Αποκλειστική  και επίκαιρη συνέντευξη παραχώρησε στο kastoria 365.gr o Δάσκαλος και και συγγραφέα; Δημήτρης Νατσιός

 

Είστε πρόεδροςτουΔημοκρατικού ΠατριωτικούΚινήματος ΝΙΚΗ. Ποιοι είναι οι στόχοι της Νίκης και ποιός ο αντικειμενικός της σκοπός;

Η ΝΙΚΗ πρσβεύει μια σπουδαία αλλαγή για την Πατρίδα μας: κυβερνητική εντολή από τον Ελληνικό Λαό για την οριστική νομοθετική κατάργηση της κομματοκρατίας. Αυτός είναι και ο αντικειμενικός σκοπός καθώς πιστεύουμε ότι η κομματοκρατία όπως έχει διαμορφωθεί υποβοηθά την διεθνή υποδούλωση της πατρίδας μας, την συστηματική αναρρίχηση στην εξουσία ανίκανων ή εξαρτημένων πολιτικών που προτάσσουν το κομματικό συμφέρον και την αρέσκεια του αρχηγούτους πάνω από το εθνικό συμφέρον. Καταργώντας την κομματοκρατία, η ΝΙΚΗ ως πολιτικός οργανισμός θα έχει εκπληρώσει τον σκοπό της ύπαρξής της, ο οποίος είναι η ελευθερία του Ελληνικού Λαού και όχι η εξουσία. Θα έχει παραδώσει στον Ελληνικό Λαό έναν γνησιότερο δημοκρατικό τρόπο να κυβερνάται με αξιοπρέπεια, ελκύοντας στην πολιτική τους ενεργούς, ικανούς, έντιμους και φιλοπάτριδες πολίτες

Κυριότεροι στόχοι της ΝΙΚΗΣ για την υλοποίηση του αντικειμενικού της σκοπού:

  • Νέος εκλογικός νόμος για απευθείας εκλογή βουλευτών από τον Λαό. Απελευθέρωση των υποψηφίων από τις κομματικές κλίκες, με απευθείας εκλογή σταθερού αριθμού προσώπων ανά νομό –και εκπροσώπηση της Ομογένειας– χωρίς προϋποθέσεις ελάχιστων κομματικών πανελλαδικών επιδόσεων
  • Ελαχιστοποίηση του συνολικού αριθμού βουλευτών και απόδοση της εξοικονόμησης σε άπορες ελληνικές οικογένειες
  • Συχνότερα δημοψηφίσματα με ξεκάθαρα ερωτήματα πολιτικών επιλογών, και με το αποτέλεσμά τους να δεσμεύει την κυβέρνηση.
  • Προστασία της ελεύθερης βούλησης του Ελληνικού Λαού από τη συστηματική πληθυσμιακή νόθευση που έχουν παρανόμως επιβάλει τα κόμματα εξουσίας
  • Παιδεία που θα φωτίζει τα παιδιά με τα γερά ελληνικά γράμματα.
  • Επίλυση του δημογραφικού με θωράκιση της ελληνικής οικογένειας και μητρότητα
  • Αυτάρκεια από την δική μας γη, με δικά μας χέρια και μυαλό, όχι με κάλπικα και δανεικά.
  1. Πιστεύετε ότι χρειάζονται 300 βουλευτές;

Προτείνουμε την δραστική μείωση του αριθμού βουλευτών σε 200 (ελάχιστο συνταγματικό όριο). Οι εξοικονομούμενοι πόροι από 100 λιγότερους βουλευτές (μισθοί, παροχές, δαπάνες, γραφεία, προσωπικό διορισμένο ή αποσπασμένο) θα διατεθεί συμβολικά σε άπορες οικογένειες.

Επιπλέον, επιδίωξη μας  μας είναι ένας  εκλογικός νόμος για απευθείας εκλογή βουλευτών από τον Λαό. Κάθε επαρχία/νομός να εκλέγει σταθερό αριθμό δικών του εκπροσώπων στη Βουλή, χωρίς ελάχιστες πανελλαδικές επιδόσεις κομμάτων. Επίσης θέλουμε να δώσουμε δύναμη στη φωνή της ελληνικής ομογένειας, που θα εκλέγει συγκεκριμένο αριθμό βουλευτών εκπροσώπων της.

Κατ’ αυτό τον τρόπο το Νομοθετικό Σώμα της Βουλής θα συγκροτείται  από ανθρώπους που θα έχουν εκλεγεί απευθείας, χωρίς «αριστερές» ή «δεξιές» ατζέντες με βάση την καλή μαρτυρία τους στην κοινωνία που τους γνωρίζει και όχι με βάση δοσοληψίες με κομματικές κλίκες.

 

  1. Υπάρχουν πολλές κινήσεις που αυτοπροσριορίζονται ως «πατριωτικές». Μερικοί πιστεύουνότιίσως πρέπει να υπάρξεισυνένωση. Γιατί δενέχει επιτύχει μέχρι τώρα; Πώς μπορεί να επιτευχθεί μία συνένωση που να αντέχει στο χρόνο και στις δοκιμασίες;

Έχουμε δει πολλές «ενότητες-βαβέλ» –καθεμιά γεμάτη αρχηγούς, αόριστες ιδεολογίες και θολές σκοπιμότητες– που όσο κολλάνε τόσο και γκρεμίζονται. Δεν έχουμε αυταπάτες για «ενότητα» μεταξύ ομάδων-«συνιστωσών», που καθεμιά κρατιέται σφιχτά από το δικό της μικρολάβαρο και αναλώνεται σε κλίκες επιρροής για …το πιο μεγάλο λάβαρο. Δεν πιστεύουμε σε μωσαϊκά από συνιστώσες. Όποιος τα επιθυμεί, ας τα δοκιμάσει. Αντιθέτως, πιστεύουμε στη συνένωσηΠΡΟΣΩΠΩΝ, με κοινή πίστη και ιδανικά, με ακεραιότητα και εντιμότητα, με πνεύμα συνεργασίας και ομοψυχία, με πνεύμα καλοπροαίρετης συνεισφοράς κατά την προσωπική τους αξία. Η ενότητα για εμάς είναι ενότητα καλοπροαίρετων προσώπων.

  1. Εκτός από Πρόεδρος της Νίκης, είστε συγγραφέας 12 βιβλίων με θέματα την Παιδεία και την Πατρίδα μας, και ταυτόχρονα είστε και μάχιμος δάσκαλος. Πώς βλέπετε την παιδεία και τα παιδιά μας σήμερα;

Η πατρίδα που γέννησε την παιδεία, σήμερα τη δολοφονεί αργά. Παιδιά άγευστα από τη σοφία των προγόνων μας, έφηβοι λειτουργικά αναλφάβητοι και απροετοίμαστοι για τις δυσκολίες της ζωής, φοιτητές θλιμμένοι από την αβεβαιότητα, εκπαιδευτικοί εγκλωβισμένοι σε οικονομική ανέχεια και με μισοσβησμένη τη φλόγα για το καλύτερο, γονείς πελαγωμένοι και ακαθοδήγητοι στη διαχείριση των παιδιών τους.

Η Παιδεία για μας είναι Συμμαχία Γονέων, Εκπαιδευτικών και Παιδιών, που προστατεύει το δικαίωμα των παιδιών μας στην αρετή και την καλή συμπεριφορά, την εθνική και θρησκευτική συνείδηση, τις χρηστικές γνώσεις και τη χαρά της νεότητας.

Προτείνουμε το μάθημα της Γλώσσας από τους θησαυρούς των λογοτεχνών μας, απλά αρχαία Ελληνικά από το Δημοτικό, ομολογιακά Θρησκευτικά όπως προβλέπει το Σύνταγμα, Ιστορία ως Πατριδογνωσία και διδαχή χαρακτήρων και αξιών.

Προτείνουμε Σχολή Γονέων για υγιή συμβουλευτική στο κάθε παιδί αντί ομαδικής σεξουαλικής δήθεν αγωγής

Εστιασμένη μέριμνα για παιδιά με αυτισμό και ανάγκες ειδικής αγωγής αλλά και για παιδιά με προηγμένη ευφυΐα, ολοήμερες δραστηριότητες για παιδιά που μεγαλώνουν με έναν γονέα.

Τριτοβάθμια εκπαίδευση με προπαρασκευαστικό πρώτο έτος, για λιγότερο άγχος και καλύτερη στόχευση σχολών.

Πρόγραμμα «Ασπίδα του Φοιτητή» για τη στήριξη της φιλότιμης και συστηματικής φοίτησης, με δίκαιη βαθμολόγηση, οικονομική βοήθεια, και το άσυλο ως αποκλειστικά νόμιμη έκφραση ιδεών.

Top
Enable Notifications OK No thanks