-
Αρχική > Η Διαδρομή στον Κόσμο του Βιβλίου > Μακάρι όλα να πάνε καλά – Carolina Setterwall

Μακάρι όλα να πάνε καλά – Carolina Setterwall

Η διαδρομή στον κόσμο του βιβλίου συνεχίζει το μαγευτικό της ταξίδι με την Σουηδή συγγραφέα Carolina Setterwall και το βιβλίο της, που ισορροπεί μεταξύ αυτοβιογραφίας και μυθοπλασίας “Μακάρι όλα να πάνε καλά”, από τις Εκδόσεις: Μεταίχμιο σε μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης.

Γεννημένη στη Σουηδία το 1978, η Carolina Setterwall σπούδασε ΜΜΕ στην Ουψάλα, τη Στοκχόλμη και το Λονδίνο. Έχει εργαστεί στη μουσική και την εκδοτική βιομηχανία. Ζει στη Στοκχόλμη με τον γιο της. Το “Μακάρι να πάνε όλα καλά” είναι το πρώτο της βιβλίο.

Περίληψη

Είναι ένα συνηθισμένο βράδυ. Η Καρολίνα καληνυχτίζει τον σύντροφό της τον Άκσελ και πέφτουν για ύπνο. Τα πράγματα ήταν δύσκολα γι’ αυτούς τελευταία, ειδικά με τον οχτώ μηνών γιο τους. Έτσι όταν ο Άκσελ πεθαίνει απροσδόκητα στη διάρκεια της νύχτας, ο κόσμος της Καρολίνα έρχεται τα πάνω κάτω.

Το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα Μακάρι όλα να πάνε καλά εστιάζει στις φαινομενικά ασήμαντες στιγμές μετά από μια τραγωδία. Είναι μια ιστορία για τη μητρότητα, την οικογένεια και για τις δυσκολίες να αγαπάς κάποιον που είναι απόμακρος και που τελικά χάνεται απ’ τη ζωή σου. Γενναίο και τολμηρό, τρυφερό και ανθρώπινο, το συγκινητικό αυτό βιβλίο φωτίζει τη στιγμή που όσα θεωρούσαμε δεδομένα για τη ζωή μας ανατρέπονται.

Απόσπασμα

Είμαι συνεχώς κουρασμένη. Σήμερα είμαι εκνευρισμένη και νιώθω αξιολυπητη. Εσύ είσαι αγχωμένος και προσπαθείς να τα προλάβεις όλα. Δεν έχεις πει στους πελάτες σου ότι σε μία βδομάδα θα έχεις γονική άδεια και θα δουλεύεις με μειωμένο ωράριο. Τσακωνόμαστε συχνά γι’ αυτό. Εγώ θέλω να μειώσεις τον φόρτο εργασίας για να προλαβαίνεις – και για ν’ αντέχεις – όσα απαιτεί η ζωή μας, το παιδί μας, ο κόσμος μας. Εσύ όμως δεν θέλεις. Ή μάλλον λες πως θέλεις, αλλά δεν γίνεται. Μου εξηγείς ότι για έναν ελεύθερο επαγγελματία δεν λειτουργεί έτσι το πράγμα. Έχεις καταφέρει ν’ αποκτήσεις, με κόπο και έπειτα από πολύ καιρό, έναν κύκλο πελατών και, αν χαθείς από τους συνεργάτες σου για κάνα εξάμηνο ή παραπάνω, θα βρουν άλλον. Θα σε αντικαταστήσουν.

Η συγγραφέας μέσα από τις σελίδες του συγκινητικού αυτού αυτοβιογραφικού βιβλίου μάς ανοίγει την καρδιά της. Τίποτε δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο. Όλα αλλάζουν από την μια στιγμή στην άλλη, αλλά πάντα σε όλες τις δυσκολίες πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και να λέμε “Όλα καλά θα πάνε”.

Ψάχνεις την αγάπη, την βρίσκεις, την δέχεσαι, μετά έρχεται η οικογένεια για το ζευγάρι, γίνεσαι μητέρα και ξαφνικά εκεί που έχεις τα πάντα έρχεται η ανατροπή. Χάνεις τον άνθρωπό σου ακατανόητα μια συνηθισμένη μέρα. Μια ειλικρινής απεικόνιση της αγάπης και του πένθους.

Ένα τραγικό και συνάμα ανθρώπινο βιβλίο.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks