-
Αρχική > Απόψεις > Γούνα : Χαμόγελα ελπίδας και αισιοδοξίας για τον πολύπαθο κλάδο η άφιξη 25μελούς εμπορικής αποστολής από τη Ν. Κορέα (Δώρα Κωτσοπούλου )

Γούνα : Χαμόγελα ελπίδας και αισιοδοξίας για τον πολύπαθο κλάδο η άφιξη 25μελούς εμπορικής αποστολής από τη Ν. Κορέα (Δώρα Κωτσοπούλου )

«Συνεργασία  και ομοψυχία ώστε να υπάρχουν καλύτερα αποτελέσματα για τον κλάδο.

Ελπίδα και ικανοποίηση προσέδωσε στην τοπική μας κοινωνία η άφιξη 25μελούς εμπορικής αποστολής από τη Ν. Κορέα Ο πολύπαθος κλάδος της γουνοποιίας βίωσε τα τελευταία  χρόνια πολλά προβλήματα με τα πιο σημαντικά που θα έβαζε ταφόπλακα στον κλάδο ήταν η Ρωσο-ουκρανική σύρραξη .

Το μεράκι, η έμπνευση, η μεγάλη αγάπη για το αντικείμενο που λέγεται γούνα και η εμπειρία πολλών χρόνων, οδήγησαν τον  Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας να αναζητήσει νέες αγορές για τον κλάδο ένα γεγονός που έφερε θετικά αποτελέσματα καθώς την Κυριακή 8 Μαΐου έως και την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022, κλιμάκιο από τη Νότια Κορέα, αποτελούμενο από επιχειρηματίες  το οποίο θα συνοδεύεται από εκπρόσωπο της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σεούλ, θα επισκεφτεί την Καστοριά και θα συμμετάσχει σε μια σειρά εκδηλώσεων, επιδείξεων  και δειγματισμών στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα για την περιοχή μας και για τον κλάδο της γούνας.

Να θυμίσουμε πως η Καστοριά και η Σιάτιστα  γαλούχησε  πολλές γενεές με την γούνα,  τώρα  για να ξεπεραστεί  η κρίση  οι δυο αυτές πόλεις  είναι έτοιμες να ανοίξουν  τους ορίζοντες τους και σε αλλά πεδία όπως αυτό τις Κορέας, με μια διαφορετική όμως προσέγγιση, νέα, ανοικτή και σύγχρονη.

Σε μια τόσο δύσκολη εποχή για τον κλάδο, τίποτε δεν θα πρέπει να αφήνεται να πηγαίνει χαμένο. Χρειάζεται  συνεργασία  και ομοψυχία όλων των εμπλεκόμενων  φορέων  έτσι ώστε  να υπάρχουν καλύτερα αποτελέσματα για τον κλάδο .Η γούνα όχι μόνο είναι σαν ένα οποιοδήποτε άλλο υλικό αλλά, επιπλέον, είναι το πιο φυσικό, αυθεντικό και ανθεκτικό ‘ύφασμα’ από όλα.

Μπορεί ο κλάδος να εχει  βρεθεί πολλές φορές μεταξύ… Σκύλλας και Χάρυβδης, ωστόσο οι Δυτικομακεδόνες είναι  αποφασισμένοι να βρουν διεξόδους στην κρίση , καθώς αναδεικνύονται  όλα τα προηγούμενα  χρόνια  οι  δυναμικές τους ικανότητες της επιχειρηματικότητας στην περιοχή.

Θα κλείσουμε με ένα μότο των Καστοριανών  γουναράδων πως ” Η  η γούνα αρρωσταίνει αλλά δεν πεθαίνει . Όσο υπάρχουν γυναίκες στον κόσμο, θα υπάρχει και η γούνα διότι οι γυναίκες αγαπάνε την γούνα, η οποία είναι ένα στολίδι για αυτές».

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks