-
Αρχική > Πολιτισμός >  Λαογραφ Συλ Γυναικων Τοιχιου : Ανέβηκαν και φέτος στο λόφο του Αγίου Χριστοφόρου όπως προστάζει το έθιμο του χωριού(φωτογραφίες )

 Λαογραφ Συλ Γυναικων Τοιχιου : Ανέβηκαν και φέτος στο λόφο του Αγίου Χριστοφόρου όπως προστάζει το έθιμο του χωριού(φωτογραφίες )

Με σύμμαχό μας τον υπέροχο καιρό και με μεγάλη συμμετοχή κόσμου ανηφορήσαμε και φέτος στο λόφο του Αγίου Χριστοφόρου όπως το έχει το έθιμο του χωριού μας.
Με τις υπέροχες ψαλμωδίες του ακούραστου ιερέα μας Αρχιμ. Ιακωβου Πνευμονίδη αλλά και των ψαλτών μας, παρακολουθήσαμε την σύντομη παράκληση του Αγίου και κατόπιν,όλοι οι πιστοί ,αλλά ιδιαιτέρως τα παιδιά ,ακούσαμε με ενδιαφέρον τον βίο του Αγίου που με πολύ ευλάβεια μας διηγήθηκε.
Η υπέροχη θέα απο το εικονοστάσι και το καταπράσινο περιβάλλον κάνουν το χώρο μοναδικό. Έτσι αγναντεύοντας τον ευλογημένο κάμπο μας και την αρχόντισσα Καστοριά μας να καθρεφτίζεται στην λίμνη,απολάυσαμε τον καφέ και τα κεράσματα που για άλλη μια φορά ετοίμασαν με μεράκι τα μέλη του Δ.Σ και οι φίλες του συλλόγου.
Η χάρις του Αγίου Χριστόφορου να είναι βοηθός και προστάτης όλων μας!!
Και του χρόνου με υγεία!!
Top
Enable Notifications OK No thanks