-
Αρχική > Ελλάδα > Πάτρα: Δικαιώθηκαν οι δύο πρώτες υποθέσεις κατά της ρήτρας αναπροσαρμονής παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος

Πάτρα: Δικαιώθηκαν οι δύο πρώτες υποθέσεις κατά της ρήτρας αναπροσαρμονής παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος

Δικαιώθηκε το αίτημα δύο Πατρινών πολιτών να διεκδικήσουν να μην διακοπεί η παροχή ρεύματος στα νοικοκυρία τους εξαιτίας της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Το δίκιο τους αναγκάστηκαν να αναζητήσουν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών δύο πολίτες, οι οποίοι αποτελούν μέλη ευάλωτων κοινωνικών κατηγοριών, και ευτυχώς το βρήκαν σημειώνοντας την πρώτη δικαστική απόφαση κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής. Οι δύο πολίτες προσέφυγαν κατά της ΔΕΗ και ενός άλλου παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος.

Με τς κυβερνητικές υποσχέσεις να δίνουν και να παίρνουν για δήθεν ελαφρύνσεις από τα μέσα του καλοκαιριού, ο δικηγόρος Βασίλης Μάρκου κατάφερε να υπερασπιστεί το δίκαιο αίτημα των εντολέων του την Παρασκευή να μην διακοπή η παροχή ρεύματος στα νοικοκυριά τους με την προϋπόθεση να εξοφλήσουν «λοιπές χρεώσεις των τρεχόντων και μελλόντων λογαριασμών, πλην των ποσών που αντιστοιχούν στην ρήτρα αναπροσαρμογής».

Ο ίδιος δήλωσε πως μένει να κριθεί από τη δικαιοσύνη η νομιμότητα της ρήτρας αναπροσαρμογής εν γένει.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος των δύο Πατρινών Βασίλης Μάρκου στο pelop.gr : «Σήμερα το πρωί, 13/05/2022 στην Πάτρα, συζητήθηκαν δύο ξεχωριστές αιτήσεις εντολέων μου, κατά δύο παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος. Αίτημα είχαν την χορήγηση προσωρινής διαταγής περί μη διακοπής του ρεύματος για όσο διάστημα δεν αποπληρώνουν την ρήτρα αναπροσαρμογής. Οι εντολείς μου εμπίπτουν στην κατηγορία των ευάλωτων ομάδων καταναλωτών και η συνέχιση της ηλεκτροδότησης των κατοικιών τους είναι ζωτικής σημασίας για τους ίδιους».

Επιπλέον, ο κ. Μάρκου υπογράμμισε: «Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών, λειτουργώντας ως ύστατο καταφύγιο αποφάσισε την αποχή των εταιριών από κάθε ενέργεια διακοπής της ηλεκτροδότησης σε βάρος των εντολέων μου, υπό τον όρο, ότι οι εντολείς μου θα καταβάλλουν τις λοιπές χρεώσεις των τρεχόντων και μελλόντων λογαριασμών, πλην των ποσών που αντιστοιχούν στην ρήτρα αναπροσαρμογής. Οι αποφάσεις αυτές είναι προσωρινές, ενώ εκκρεμεί η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων. Μέχρι τότε οι εντολείς μου προστατεύονται όσο δεν πληρώνουν την ρήτρα. Η νομιμότητα της ρήτρας αναπροσαρμογής μένει να κριθεί από την τακτική δικαιοσύνη και την προσφυγή των πολιτών σε αυτήν».

Πηγή: pelop.gr

 

 

 

 

Top
Enable Notifications    OK No thanks