-
Αρχική > Τοπικά νέα > Μπορεί η Καστοριά να βγάλει λεφτά από τον αθλητισμό? Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου 

Μπορεί η Καστοριά να βγάλει λεφτά από τον αθλητισμό? Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου 

Ο αθλητισμός έχει δυο μεγάλα πλεονεκτήματα Αφενός προσφέρει ευεξία, ρώμη, καλή σωματική υγεία και βελτίωση των δυνάμεων του ανθρώπου και αφ’ ετέρου προσφέρει ψυχολογική σταθερότητα, ικανοποίηση, πληρότητα και ευδαιμονία. Όταν μάλιστα ενδύεται ομαδικές και ανταγωνιστικές φόρμες, τότε ενδυναμώνει τους κύκλους επαφών των μελών του, αναβαθμίζει την κοινωνικότητα τους, τους παρέχει την ευκαιρία να ταξιδέψουν και να γνωρίσουν άλλες περιοχές και ανθρώπους.
Αυτά όλα τα πλεονεκτήματα του ομαδικού αθλητισμού δεν ήταν δυνατόν να ξεφύγουν από την προσοχή των οικονομολόγων της ανάπτυξης γι αυτό και πολύ γρήγορα οδήγησαν σε ένα πάντρεμα του με τα ταξίδια και τον τουρισμό. Οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις έχουν εδώ και καιρό αποδείξει πως είναι σε θέση να φέρνουν κόσμο και χρήμα στις περιοχές που τις διοργανώνουν και να δημιουργούν καταστάσεις win- win οι οποίες αφήνουν τους πάντες ικανοποιημένους.
Στην Καστοριά πραγματοποιήθηκε ήδη την Κυριακή 15 Μαΐου το ‘run Greece’, η μεγάλη αυτή διοργάνωση του ΣΕΓΑΣ, που γίνεται κάθε χρόνο σε διάφορες πόλεις, και έρχεται οσονούπω μέσα στον Ιούνιο (17-19) και η άλλη μεγάλη διοργάνωση του καλοκαιριού, το διήμερο της Trimore με τους αγώνες ποδηλασίας, ορεινού δρόμου και κολύμβησης. Θα ακολουθήσει δε και η β’ φάση του 88ου πανελλήνιου πρωταθλήματος κωπηλασίας στις 16 και 17 Ιουλίου. Αθλητικά γεγονότα τα οποία -πέρα από το ειδικό ενδιαφέρον που εχουν για τους ίδιους τους αθλητές και συμμετέχοντες- προσφέρουν μεγάλες οικονομικές υπηρεσίες και στην πόλη που τα διοργανώνει.
Αφού ο αθλητισμός, πέρα από το καθ’ εαυτού στάδιο των αγώνων, παρέχει και μπόλικο ελεύθερο χρόνο για μετακινήσεις και σουλάτσα και ξεναγήσεις και επισκέψεις μουσείων, τοπίων, ορόσημων, κι ευκαιρίες για καφεδάκια στα παραλιακά μαγαζιά και τσιμπούσια στα καταστήματα εστίασης, για αγορές και διαμονές στα κάθε είδους καταλύματα… Αν κάτσουμε και τα προσθέσουμε όλα αυτά μαζί, τότε η σούμα που θα βγάλουμε θα είναι στα αλήθεια εντυπωσιακή
Δέκα μείζονες αθλητικές διοργανώσεις αν έχουμε τον χρόνο, κάθε χρόνο, στην Καστοριά, μπορούμε να τροφοδοτούμε σταθερά το οικονομικό σύστημα της πόλης με ανάσες ικανές να κάνουν τα γρανάζια του να γυρίζουν αρμονικά και να τα βγάζουμε πέρα στους δύσκολους αυτούς καιρούς που ζούμε.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks