-
Αρχική > Απόψεις >  Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ : Κείμενο για post ερωτηματολογίου

 Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ : Κείμενο για post ερωτηματολογίου

Το Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ  συμμετέχει στο έργο Smart Media Dashboard, το οποίο εντάσσεται στα Επενδυτικά Σχέδια Καινοτομίας του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020 και ως στόχο έχει την ανάπτυξη ενός διαδικτυακού εργαλείου για την καταγραφή, ανάλυση, αξιολόγηση και παρουσίαση μετρικών στοιχείων που αποτυπώνουν την απήχηση και τη χρήση των δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο. Στο πλαίσιο αυτό, η γνώμη σας θα ήταν πολύ σημαντική, προκειμένου να αποτυπώσουμε τις συνήθειες των αναγνωστών ενημερωτικών δημοσιευμάτων και τις διαδρομές που ακολουθούν για να φτάσουν σε αυτά. Η συμπλήρωση του παρόντος ερωτηματολογίου, το οποίο διαμορφώσαμε ειδικά για αυτό τον σκοπό, διαρκεί 5′ περίπου λεπτά.

Αγαπητές, αγαπητοί,

Το Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ  συμμετέχει στο έργο Smart Media Dashboard, το οποίο εντάσσεται στα Επενδυτικά Σχέδια Καινοτομίας του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020.

Στόχος του  Smart Media Dashboard είναι να αναπτύξει ένα διαδικτυακό εργαλείο για την καταγραφή, ανάλυση, αξιολόγηση και παρουσίαση μετρικών στοιχείων που αποτυπώνουν την απήχηση και τη χρήση των δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο.

Στο έργο συνεργάζονται εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, ερευνητές και ειδικοί της Πληροφορικής, δημοσιογράφοι και ΜΜΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιούμε μια έρευνα κοινού για να αποτυπώσουμε τις συνήθειες των αναγνωστών ενημερωτικών δημοσιευμάτων και τις διαδρομές που ακολουθούν για να φτάσουν σε αυτά. Θα μας βοηθούσατε πολύ, αν δημοσιεύατε στην ιστοσελίδα σας μια πρόσκληση προς τους αναγνώστες σας να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο.

Για τη διευκόλυνσή σας, παραθέτουμε ένα ενδεικτικό κείμενο για τη σχετική δημοσίευση.

Με ευχαριστίες,

Δρ. Νικόλαος Παναγιώτου

5Αναπληρωτής Καθηγητής

Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ ΑΠΘ

Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου

Smart Media Dashboard

Πώς διαβάζουμε ειδήσεις στο διαδίκτυο;

Απαντήστε στην έρευνα του Εργαστηρίου Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας
του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ

Ποιες είναι οι απαιτήσεις του κοινού από τα διαδικτυακά Μέσα Ενημέρωσης  και πώς επιλέγουν οι αναγνώστες τις ειδήσεις που διαβάζουν ή μοιράζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Το Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας τους Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ ανέλαβε να διερευνήσει τις δικές σας προτιμήσεις. Κάντε κλικ στο Ερωτηματολόγιο που ετοίμασε και συμβάλλετε με τις απαντήσεις σας στην προσπάθεια να περιγραφεί με ακρίβεια ο τρόπος που λειτουργεί ενημέρωση online.

Το Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ  συμμετέχει στο έργο «Ανάπτυξη διαδικτυακής πλατφόρμας καταγραφής, ανάλυσης και αξιολόγησης μετρικών στοιχείων απήχησης δημοσιεύσεων (SmartMedia Dashboard)» (Κωδικός έργου: ΚΜΡ6-0254725), στη Δράση «Επενδυτικά Σχέδια Καινοτομίας», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και Εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία» 2014-2020».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top
Enable Notifications    OK No thanks