-
Αρχική > Ελλάδα > Τράπεζα Πειραιώς: Άφησε χωρίς υποκαταστήματα 52 δήμους

Τράπεζα Πειραιώς: Άφησε χωρίς υποκαταστήματα 52 δήμους

Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς έχει αφήσει 52 δήμους της περιφέρειας χωρίς υποκατάστημα! Η πολιτική της υπερβολικής συρρίκνωσης των καταστημάτων και της μείωσης του προσωπικού που ακολουθεί η Τράπεζα έχει αφήσει μεγάλες περιοχές της χώρας χωρίς τραπεζικά καταστήματα.

Όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές εργαζόμενοι στην Τράπεζα, πολίτες πρέπει να κάνουν ακόμα και 60 χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν από κατάστημα της Πειραιώς. Οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς  μπροστά σε αυτή την κατάσταση μιλούν για ακόμα χειρότερες μέρες με παραπέρα κλείσιμο καταστημάτων και μαζί με άλλα αιτήματα προχωρούν την Τρίτη 21 Ιουνίου σε απεργία για να βάλουν φραγμό στα σχέδια των τραπεζιτών. 

Το τελειωτικό ξήλωμα του άλλοτε μεγάλου  δικτύου καταστημάτων της Αγροτικής Τράπεζας στην ελληνική επαρχία που κληρονόμησε η Πειραιώς, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους ενώ έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις σε ορισμένες περιοχές.

Το μαζικό κλείσιμο του άλλοτε μεγάλου δικτύου καταστημάτων στην ελληνική επαρχία που κληρονόμησε η Τράπεζα Πειραιώς από την Αγροτική,  προσλαμβάνει άκρως προβληματικές διαστάσεις καθώς αφήνει εκτεταμένες αγροτικές και επαρχιακές ζώνες σε αποστάσεις δεκάδων χιλιομέτρων χωρίς κανένα τραπεζικό κατάστημα.

Η ΚΕΔΕ παρατηρεί το φαινόμενο…

Το τεράστιο αυτό πρόβλημα έφεραν ορισμένοι δήμαρχοι στην επικαιρότητα και πρόστρεξαν στην ΚΕΔΕ για συμπαράσταση προκειμένου να σταματήσει η Τράπεζα Πειραιώς την καταστροφική για τις τοπικές κοινωνίες πολιτική των λουκέτων στα υποκαταστήματα της.

Στην επιστολή αναφερόταν ότι οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούν στο κλείσιμο καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς αφού χιλιάδες επαγγελματίες αλλά και απλοί πολίτες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Ωστόσο ένα χρόνο μετά η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς συνεχίζει τα λουκέτα και διευρύνει τον αριθμό των δήμων που αφήνει χωρίς τραπεζικά καταστήματα, με την ΚΕΔΕ να παρατηρεί το φαινόμενο αποφεύγοντας να πιέσει τόσο την κυβέρνηση για να δώσει νομοθετική λύση.

Η «γαλάζια» ΚΕΔΕ μάλλον δεν επιθυμεί να ενοχλεί την κυβέρνηση, ούτε τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, τα κέρδη της οποίας από το κλείσιμο είναι τεράστια αλλά σε βάρος της κοινωνίας. Με λίγα λόγια από την επιστολή της ΚΕΔΕ έμεινε μόνο η φράση ότι «η ενίσχυση της κερδοφορίας των τραπεζών είναι θεμιτή». Τα υπόλοιπα πήγαν περίπατο…

ΕΝΙΚΟΣ

Top
Enable Notifications OK No thanks