-
Αρχική > Συνταγές > Πως αποθηκεύουμε παντζάρια

Πως αποθηκεύουμε παντζάρια

Πως αποθηκεύουμε παντζάρια που έχουμε περίσσευμα. Να μου πείς όλο το χρόνο βρίσκουμε. Ναι αλλά δεν είναι Μαγιατικα.

Πλένουμε καλά τα παντζάρια μας.
Τα βράζουμε τόσο που να πέφτουν από το πιρούνι. Αν θέλουμε να προσθέσουμε και φύλλα αυτά τα βράζουμε τα τελευταία 5′.
Όταν είναι έτοιμα τα καθαρίζουμε φορώντας γάντια γιατί θα βάψουν τα χέρια μας.
Τα κόβουμε τά μεγάλα στα τέσσερα τα μικρά στα δύο η και καθόλου.
Έχουμε αποστειρωμενα βάζα.
Στο νερό που έχουμε βράσει τα παντζάρια βάζουμε αλάτι χοντρό 3 κ. σ. και 1 ποτήρι του κρασιού ξύδι. Ανακατεύουμε να λιώσει το αλάτι. Μετά βάζουμε τα κομμένα παντζάρια στο βάζο το ψιλοκομμένο σκόρδο τα σκεπάζουμε με το καυτό ζουμί και στο τέλος ρίχνουμε ελαιόλαδο. Τα κλείνουμε καλά.
Και τα ανοίγουμε μετά από δύο εβδομάδες.
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Anna Lampropouloy 
Top
Enable Notifications    OK No thanks