-
Αρχική > Τοπικά νέα > Πολιτιστικές εκδηλώσεις ξανά στα χωριά μας Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου 

Πολιτιστικές εκδηλώσεις ξανά στα χωριά μας Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου 

Δύο χρόνια ανεσταλμένης κοινωνικότητας είναι πολλά. Υπερβολικά πολλά. Τα δύο αυτά χρόνια που όλα τα χωριά του νομού, της περιφέρειας, της Ελλάδας ολόκληρης, αναγκάστηκαν να αναβάλουν, λόγω του κορωνοιού, τις πολιτιστικές και κοινωνικές καλοκαιρινές τους εκδηλώσεις, τραυμάτισαν τις ανεξίτηλα τις συλλογικές τους συνειδήσεις.

Έριξαν πίσω τους συλλόγους τους, μείωσαν τα αποθεματικά τους, μπλοκάρισαν τις επιστροφές των μεταναστών τους και κράτησαν σε σιωπή τα άλλοτε πολύβουα καλοκαίρια τους. Το 2022 είναι τελικά η χρονιά της ανάκαμψης και της επανόδου των πραγμάτων στις παλιές τους ισορροπίες.

Παντού στην επικράτεια έχουν ξεκινήσει τα πολιτιστικά δρώμενα της νέας σαιζόν που υπόσχονται ένα καλοκαίρι σωστό, όμοιο με τα παλιά καλά καλοκαίρια της ελληνικής υπαίθρου, ένα καλοκαίρι ικανό να γυρίσει τον κόσμο πίσω στα λίκνα του, να ξαναγεμίσει τις πλατείες και τα παλιά καφενεία, να βοηθήσει τους γυρολόγους, τους μικροεμπόρους και τους πανηγυρτζήδες να ξαναστήσουν τους πάγκους και να απλώσουν την πραμάτεια τους, να ξανα-ανοίξουν τα μικρά ξωκκλήσια των κορυφών και να ασπροβαφτούν τα σκαλοπάτια τους, να γεμίσουν οι ρούγες και τα καλντερίμια των οικισμών με περπατησιές από υπερήλικες που δακρύζουν πατώντας πάλι σε αγαπημένα χώματα αλλά και από τουρίστες με τα κινητά στα χέρια και τις σέλφι στα γραφικά τοπία. Καλό καλοκαίρι ας έχουμε με την ελπίδα ότι θα κυλήσει ήρεμα και απρόσκοπτα δίχως αιφνιδιασμούς και θερμά επεισόδια…

Top
Enable Notifications OK No thanks