-
Αρχική > Διεθνή > Μωρό έπαθε σοβαρά εγκαύματα από καυτό νερό – το έβρεξε η μαμά του με το λάστιχο

Μωρό έπαθε σοβαρά εγκαύματα από καυτό νερό – το έβρεξε η μαμά του με το λάστιχο

Μια μαμά 3 παιδιών προειδοποιεί όλους τους γονείς να προσέχουν όταν τα παιδιά τους παίζουν με το λάστιχο στον κήπο, αφού ο 9 μηνών γιος της έπαθε έγκαυμα 2ου βαθμού από το καυτό νερό.

«Μου έρχεται να βάλω τα κλάματα κάθε φορά που βλέπω αυτή τη φωτογραφία, αλλά πρέπει να το μοιραστώ για να προφυλάσσουν τα παιδιά τους οι υπόλοιποι γονείς.

Πριν από δύο χρόνια, το μωρό μου υπέστη εγκαύματα δεύτερου βαθμού σε πάνω από το 30%  του σώματός του. Άνοιξα το λάστιχο του κήπου και τον πιτσίλησα για να παίξουμε, αλλά το νερό ήταν καυτό από τον ήλιο και τον έκαψε. 

Ελπίζοντας να αποτρέψει παρόμοια ατυχήματα, η Πυροσβεστική υπηρεσία προειδοποιεί πως όταν το λάστιχο εξωτερικού χώρου εκτίθεται στον ήλιο, το νερό που βρίσκεται εγκλωβισμένο μπορεί να φτάσει τους 60 βαθμούς Κελσίου και να προκαλέσει εγκαύματα ειδικά σε παιδιά και ζώα.

Αφήστε το νερό να κυλήσει λίγα λεπτά για να κρυώσει πριν το ρίξετε σε ανθρώπους ή ζώα», εξηγεί η μητέρα του.

Πώς συνέβη το ατύχημα

Ο μικρός Nicholas καθόταν στον κήπο, περιμένοντας τη μαμά του να γεμίσει μια φουσκωτή πισίνα. Όταν η μαμά άνοιξε το λάστιχο, το έστρεψε προς τον γιο της για να παίξουν αλλά το νερό ήταν καυτό και του προκάλεσε εγκαύματα 2ου βαθμού. Στην αρχή, μάλιστα, δεν κατάλαβε ότι το παιδί έβαλε τα κλάματα επειδή κάηκε. «Νόμιζα ότι έκλαιγε επειδή δεν ήθελε να τον πιτσιλίσω και δεν έδωσα σημασία. Όταν τον είδα να κοκκινίζει, όμως, συνειδητοποίησα τι είχε συμβεί».

Πολλοί γονείς έσπευσαν να την ευχαριστήσουν που το μοιράστηκε  μαζί τους, καθώς δεν είχαν σκεφτεί ποτέ πως θα μπορούσαν να βλάψουν το παιδί τους με αυτόν τον τρόπο.

Πηγή: thesun.co.uk

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks