-
Αρχική > Ελλάδα > Η προπονήτριά  Άντρια Φουέντες βούτηξε με θάρρος και αυτοθυσία γλίτωσε απο πνιγμό την κολυμβήτρια σύγχρονης κολύμβησης Ανίτα Αλβάρεζ

Η προπονήτριά  Άντρια Φουέντες βούτηξε με θάρρος και αυτοθυσία γλίτωσε απο πνιγμό την κολυμβήτρια σύγχρονης κολύμβησης Ανίτα Αλβάρεζ

🌹Αθλητισμός σημαίνει ανιδιοτέλεια και αυτοθυσία. Η κολυμβήτρια σύγχρονης κολύμβησης Ανίτα Αλβάρεζ λιποθύμησε, με συνέπεια να κινδυνεύει με πνιγμό. Ενώ οι διασώστες δεν αντιδρούσαν, η προπονήτριά της, Άντρια Φουέντες βούτηξε με θάρρος για να τη σώσει. Και το κατάφερε.
«Έπρεπε να βουτήξω, αφού δεν το έκαναν οι ναυαγοσώστες. Φοβήθηκα, γιατί είδα ότι δεν ανέπνεε», είπε η προπονήτρια που χθες έσωσε την ζωή της αθλήτριάς της κατά τη διάρκεια του τελικού στην ελεύθερη σόλο επίδειξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου στην Βουδαπέστη.
Η προπονήτριά της, Άντρια Φουέντες μόλις είδε την Αλβάρεζ να πνίγεται και να βυθίζεται στον πάτο της πισίνας, βούτηξε αμέσως με τα ρούχα στο νερό για να τη σώσει, με τις συγκλονιστικές φωτογραφίες να κάνουν σήμερα τον γύρο του κόσμου.
«Ένιωσα σαν να πέρασε μια ολόκληρη ώρα. Φώναξα στους ναυαγοσώστες να μπουν στο νερό, αλλά δεν άκουσαν ή δεν κατάλαβαν. Δεν ανέπνεε. Πήγα όσο πιο γρήγορα μπορούσα» είπε η Φουέντες που όπως ανακοίνωσε η Αλβάρες θα ξεκουραστεί και θα υποβληθεί σε εξετάσεις.
Δημήτριος Ι. Πετρούνιας – Κλινικός Ψυχολόγος
Top
Enable Notifications OK No thanks