-
Αρχική > Ελλάδα > ΠΟΥ για κρούσματα: Αύξηση 20% παγκοσμίως – Δεν τελειώνει η πανδημία

ΠΟΥ για κρούσματα: Αύξηση 20% παγκοσμίως – Δεν τελειώνει η πανδημία

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ σήμανε συναγερμό για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε παγκόσμια κλίμακα. Υπάρχει αύξηση των συνολικών παγκόσμιων κρουσμάτων κατά 20% λόγω της Όμικρον 4 και Όμικρον 5, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, προσθέτοντας πως η ικανότητα παρακολούθησης της Covid-19 απειλείται.

Σύμφωνα με τον Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, καταγράφεται αύξηση κατά 20% στα κρούσματα σε 110 χώρες.

Οι θάνατοι, όπως σημείωσε, ο επικεφαλής του ΠΟΥ, σημειώνουν αύξηση σε 3 από τις 6 περιφέρειες του Οργανισμού. Ωστόσο, ο αριθμός που καταγράφεται σε παγκόσμιο επίπεδο παραμένει σχετικά σταθερός.

«Αλλάζει η πανδημία – Δεν τελείωσε»

«Η πανδημία αλλάζει, αλλά δεν τελείωσε. Κάναμε πρόοδο, αλλά δεν τελείωσε» είπε, τονίζοντας ότι πλέον απειλείται η δυνατότητα που έχουμε για παρακολούθηση του ιού, κάτι που θα κάνει δυσκολότερη την ανάλυση μελλοντικών στελεχών του που ίσως προκύψουν.

 

«Γίνεται όλο και πιο δύσκολο να παρακολουθήσουμε την Όμικρον και να αναλύσουμε μελλοντικές παραλλαγές», είπε. Επίσης, ο επικεφαλής του ΠΟΥ μίλησε για τη σημασία του εμβολιασμού, ιδίως για τις ομάδες υψηλού κινδύνου, τονίζοντας ότι πρέπει να εμβολιαστεί ο πληθυσμός αυτός για να αποφευχθεί η εμφάνιση του συνδρόμου long covid ή η βαριά νόσηση. Σύμφωνα με όσα είπε, εξάλλου, «20 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν λόγω των εμβολίων».

 

https://www.aftodioikisi.gr/ygeia/p

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks