-
Αρχική > Ελλάδα > Σύγκαμα στους μηρούς ή τους γλουτούς: Τι μπορείς να κάνεις σε αυτή την περίπτωση

Σύγκαμα στους μηρούς ή τους γλουτούς: Τι μπορείς να κάνεις σε αυτή την περίπτωση

Πάθατε σύγκαμα στην περιοχή των μηρών ή των γλουτών; Δείτε τι να κάνετε

Το “καλοκαιρινό” εξάνθημα και γιατί δεν πρέπει να το αμελήσεις.

Η καλοκαιρινή περίοδος δεν είναι γνωστή μόνο για το μαύρισμα που μπορεί ο ήλιος να σου χαρίσει, αλλά και για το κόκκινο εξάνθημα που μπορεί να εμφανιστεί σε διάφορα μέρη του σώματός σου εξαιτίας ενός συνδυασμού παραγόντων.

Το κοινό “σύγκαμα” όπως πολλοί το γνωρίζουν, προκαλείται κυρίως από τη ζέστη, τον ιδρώτα και την τριβή του δέρματος σε ρούχα ή στην άμμο και δεν αποτελεί αποκλειστικά “προνόμιο” των βρεφών.

Συνήθως εμφανίζεται στους μηρούς, τις μασχάλες, ακόμα και τα γεννητικά όργανα και κυρίως σε άτομα με παραπάνω κιλά ή ανεπτυγμένους μύες. Όπως προαναφέρθηκε, συμβαίνει κυρίως μέσα από την τριβή δύο διαφορετικών σημείων του δέρματος μεταξύ τους ή με τα ρούχα που φοράς, ενώ παρατηρείται, επίσης, όταν υπάρχει αρκετή υγρασία και τα σωματίδια της σκόνης κολλάνε πάνω σου και τρίβονται στο δέρμα σου.

Ωστόσο, δεν μιλάμε για κάτι το οποίο θα πρέπει να σε ανησυχεί, αρκεί να το αντιμετωπίσεις έγκαιρα, τη στιγμή που το εντοπίσεις. Πιο αναλυτικά, σε περίπτωση που αδιαφορήσεις, το κόκκινο εξάνθημα μπορεί να μετατραπεί σε βαθιά πληγή που θα πονάει, κάνοντάς το πραγματικά πρόβλημα.

Πώς να αντιμετωπίσεις το σύγκαμα;

Αρχικά, οφείλεις να επισκεφθείς ένα φαρμακείο, όπου εκεί θα σου δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες ή αν θεωρείς πως το εξάνθημα είναι σοβαρότερο, μπορείς να επισκεφθείς έναν δερματολόγο. Από την άλλη, αν δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια σε πρώτο στάδιο, μπορείς να καθαρίσεις απαλά το σημείο του εξανθήματος με ένα απαλό σαπούνι, χρησιμοποιώντας δροσερό νερό, ώστε να μην χειροτερέψεις την περιοχή.

Στη συνέχεια, μπορείς να προμηθευτείς μία ειδική κρέμα που είναι κατάλληλη για τέτοιες περιπτώσεις, η οποία θα ανακουφίσει το σημείο, ενώ θα επουλώσει την πληγή. Παράλληλα, μην αμελείς να ενυδατώνεσαι μέσα στην ημέρα, πίνοντας νερό και χρησιμοποιώντας ενυδατικά έλαια στις πάσχουσες περιοχές.

Αν η περιοχή που έχει το πρόβλημα είναι ακόμα ενεργή, προσπάθησε να αποφύγεις δραστηριότητες που ενδέχεται να χειροτερέψουν την κατάσταση, ώστε να δώσεις χρόνο στο δέρμα σου να επουλωθεί.

Επιπλέον, προτίμησε αέρινα ρούχα που θα βοηθήσουν το δέρμα σου να αναπνέει, χωρίς να κολλάνε πάνω σου και να προκαλούν προβλήματα στις περιοχές των μηρών και των μασχάλων.

Top
Enable Notifications OK No thanks