-
Αρχική > Τοπικά νέα > 42ο RIVER  PARTY Νεστόριο Καστοριάς 4-7 Αυγούστoύ : Ανοίγει σήμερα τις πύλες του το μεγαλύτερο φεστιβάλ ελληνικής μουσικής

42ο RIVER  PARTY Νεστόριο Καστοριάς 4-7 Αυγούστoύ : Ανοίγει σήμερα τις πύλες του το μεγαλύτερο φεστιβάλ ελληνικής μουσικής

 

Το river party αποτελεί αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού. Είναι πόλος έλξης πολλών τουριστών που κατακλύζουν το Νεστόριο την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Για τέσσερις ημέρες και νύχτες, η ελληνική πολιτιστική παράδοση και η σύγχρονη δημιουργία, ανταμώνουν με την υπέροχη φύση και τις ιστορικές μνήμες, για να προσφέρουν στους χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα συγκλονιστικές στιγμές, αξέχαστες εμπειρίες, μαγευτικές αναμνήσεις.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ RIVER PARTY

 

«Το river party ξεκίνησε το 1978, όταν μια ομάδα νέων, μαζί με τα παιδιά των μεταναστών, κατέβηκαν το πρώτο σαββατοκύριακο του Αύγουστου, πλάι στις όχθες του Αλιάκμονα  και διοργάνωσαν το δικό τους αυτοσχέδιο πάρτι. Τα  επόμενα χρόνια και την ίδια εποχή, όλο και περισσότεροι νέοι συμμετείχαν στο πάρτι δίπλα στο ποτάμι, στο river party. Με κασετόφωνα, κιθάρες και καλή παρέα, κατασκήνωναν, τραγουδούσαν και διασκέδαζαν μέχρι το πρωί δίπλα στη φωτιά. Τα χρόνια περνούσαν και το 1985 είναι η χρονιά ορόσημο που το river party φιλοξενεί την πρώτη συναυλία με τις Tρύπες. Το καλώδιο έφτανε στη σκηνή από το χωριό, με ένα καλώδιο 500 μέτρων! Το river party έχει ως σήμα έναν πράσινο βάτραχο, ο οποίος κάνει την εμφάνιση του το πρώτο σαββατοκύριακο του Αυγούστου και έπειτα χάνεται στα νερά του ποταμού.

Το river party πραγματοποιείτε πλέον με ιδιωτική  ευθύνη  και είναι ένας από τους σημαντικότερους ετήσιους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ

ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

«Είναι ένας θεσμός με ιδιαίτερα εθνική και αναπτυξιακή διάσταση, με δεδομένο την περιοχή στην οποία πραγματοποιείται, το ιστορικό βουνό του Γράμμου και τις όχθες του ποταμού Αλιάκμονα. Πιστεύουμε μάλιστα ότι είναι ένας θεσμός που διεκδικεί μια ξεχωριστή θέση στη σύγχρονη ελληνική και ευρωπαϊκή πραγματικότητα . Οι εκδηλώσεις φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο, καθώς έχουν δηλώσει ενδιαφέρον να παρευρεθούν άνθρωποι κάθε ηλικίας και από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Καλούμε λοιπόν όλους να μας επισκεφτούν και είμαστε σίγουροι ότι θα διασκεδάσουν» τονίζει χαρακτηριστικά ο διοργανωτής του θεσμού Κώστας Μυλωνάς που ομολογουμένως εχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για την καλύτερη διεξαγωγή της τετραήμερης εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί μετά απο δυο χρόνια  πανδημίας

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Από μια τέτοια διοργάνωση φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι παράλληλες εκδηλώσεις, όπως διάφορα παιχνίδια, σπορ και πολλές άλλες δραστηριότητες που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μόνιμων κατασκηνωτών καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι λάτρεις των extreme games θα βρουν και αυτοί το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον στο River Party.

Από τις 4 έως τις 7 Αυγούστου, όσοι θα ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους για το Νεστόριο Καστοριάς, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν περισσότερους από είκοσι διαφορετικούς καλλιτέχνες που θα φιλοξενηθούν στις δύο σκηνές του φετινού River Party. Συναυλίες διαφόρων ειδών μουσικής (έντεχνης, λαϊκής, ροκ, ποπ, κτλ) αλλά και βραδιά νέων καλλιτεχνών.

Οργανωμένες φυσιολατρικές δραστηριότητες (πεζοπορία σε διάφορα φυσικά κοντινά σημεία της περιοχής, εκδρομές στον Γράμμο, παιχνίδια προσανατολισμού)

Παιχνίδια με Bungee – trampoline

Οργανωμένα παιχνίδια paintball

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως στο χώρο της διοργάνωσης υπάρχει η απαραίτητη υποδομή κατασκήνωσης των επισκεπτών (χωρίς επιπλέον χρέωση) καθώς επίσης και υπαίθρια μπαρ διαφορετικής μουσικής. Σήμα κατατεθέν του River Party είναι φυσικά το ποτάμι που διασχίζει την περιοχή στο οποίο διοργανώνονται συχνά αυτοσχέδια καλοκαιρινά παιχνίδια!

 

Θεοδώρα Κωτσοπούλου

το πρόγραμμα

App Home

Top
Enable Notifications OK No thanks