-
Αρχική > kastoria365 > Βασίλης Τζιγκούρας: Ετοιμάζει αναπηρικό αμαξίδιο για σκαντζόχοιρο

Βασίλης Τζιγκούρας: Ετοιμάζει αναπηρικό αμαξίδιο για σκαντζόχοιρο

Έχει φτιάξει αναπηρικό αμαξίδιο για αμέτρητα σκυλάκια και γατάκια. Αλλά και για άλλα ζώα, όπως προβατάκι, αρκούδα, χελώνα, κατσικάκι, πάπια. Και τώρα ήρθε η ώρα να φτιάξει και για σκαντζόχοιρο. Ναι, μπορεί να φαντάζει απίστευτο, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Αμαξίδιο για ανάπηρο σκατζόχοιρο.

Το όνομα του Βασίλη Τζιγκούρα θα το έχετε σίγουρα ακούσει. Στους ανθρώπους που αγαπάνε και φροντίζουν τα ζώα ο άνθρωπος αυτός θεωρείται ο άγγελος των τετράποδων πλασμάτων που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Ένας άγγελος που τους δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Να περπατήσουν, να παίξουν και να χαρούν. Ζωάκια που μέχρι πρότινος ήταν καταδικασμένα σε ευθανασία, χάρη στα μαγικά του χέρια, κερδίζουν και πάλι τη ζωή.

 

«Η ιστορία με τα αμαξίδια ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2015. Περνούσα μια δύσκολη περίοδο τότε. Τα προβλήματα στην παλιά μου δουλειά ως υδραυλικός και κάποια προσωπικά θέματα με έκαναν να κλειστώ στον εαυτό μου. Άρχισα ν’ ασχολούμαι με το διαδίκτυο και συγκεκριμένα ξεκίνησα να παρακολουθώ βιντεάκια με ζώα. Το μάτι μου έπεσε σε ένα DIY βίντεο από τη Λατινική Αμερική, με έναν τύπο που έφτιαχνε αμαξίδια από σωλήνες υδραυλικού. Τότε, ξεκίνησαν όλα.

Η αρχή δεν ήταν εύκολη. Το πρώτο αμαξίδιο το έφτιαξα στο μπαλκόνι του σπιτιού μου. Τεχνογνωσία δεν υπήρχε, χρήματα δεν υπήρχαν (την αποζημίωση της απόλυσης από την παλιά μου δουλειά την ξόδεψα σε υλικά, εργαλεία και έρευνα). Υπήρχαν στιγμές που δεν είχα να φάω. Μου έφερνε ένα σουβλάκι η σημερινή μου σύζυγος, στην γκαρσονιέρα που έμενα. Το μέσο μετακίνησής μου ήταν ένα ποδήλατο.»

Πριν από ενάμιση χρόνο ο Βασίλης έφτιαξε αναπηρικό αμαξίδιο για τη σκυλίτσα Ζάννη του Μιχάλη Χατζηγιάννη και της τότε συντρόφου του Ζέτας Μακρυπούλια.

Η πρώτη δοκιμή του αμαξίδιου στο σκαντζόχοιρο, όπως βλέπουμε και στην ανάρτησή του Βασίλη, πήγε καλά. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί και να δούμε το μικρό αυτό πλασματάκι να περπατάει. Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης με τη σκυλίτσα του τη Ζάννη

 

https://petpet.news/vasilis-

Top
Enable Notifications OK No thanks