-
Αρχική > Απόψεις > Λουκέτο σε κατάστημα εστίασης στην Καστοριά άλλο ένα πλήγμα για την περιοχή (Θεοδώρα Κωτσοπούλου )

Λουκέτο σε κατάστημα εστίασης στην Καστοριά άλλο ένα πλήγμα για την περιοχή (Θεοδώρα Κωτσοπούλου )

Ακόμη ένα γνωστό  κατάστημα Εστίασης  έβαλε λουκέτο στην ακριτική μας περιοχή η οποία βιώνει με την ανεργία και την ακρίβεια δύσκολες καταστάσεις ειδικά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τα οποία είναι  θύματα μιας παρατεταμένης κρίσης και ακρίβειας ένα δυσάρεστο  γεγονός  των πολύ χαμηλών επιδόσεων του καστοριανού ηθικού.
Τόσο η ανάγνωση της πραγματικότητας όσο και ο αντίκτυπος της στην ψυχολογία των καστοριανών απέχει πολύ από του να κριθούν ως ικανοποιητικά μεγέθη αφού η τοπική αγορά συνεχίζει τις χαμηλές της πτήσης, ακόμη και συγκριτικά και με τα -επίσης χαμηλά -προ-πανδημικά μεγέθη του 2019.
Οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και της αγοράς τροφίμων απορροφούν πλέον σε τόσο υψηλό ποσοστό το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών, ώστε ακόμα και τα συνηθισμένα κάποτε καθημερινά έξοδα για μικροεξόδους διασκέδασης κι αναψυχής έχουν αρχίσει να φαντάζουν σαν πολυτέλειες.
Υπ’ αυτό το πρίσμα άμεσα θιγόμενοι παραμένουν οι επιχειρηματίες του συγκεκριμένου κλάδου οι οποίοι αδυνατούν ακόμη να δουν κάποιο φώς στην άκρη του τουνελ.
Οι περισσότεροι θεωρούσαμε ότι ήταν από εκείνες τις επιχειρήσεις που δε θα έκλειναν -έτσι απλά – στην Καστοριά, εφόσον κάποιες περιόδους του χρόνου γινόταν κυριολεκτικά χαμός

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks