-
Αρχική > Τοπικά νέα > Γνωρίζοντας τη βυζαντινή αρχόντισσα

Γνωρίζοντας τη βυζαντινή αρχόντισσα

Στους δρόμους της Καστοριάς

Του Αριστείδη Ρούνη*

Καστοριά! Η πρωτεύουσα της ομώνυμης Π.Ε. Μια πόλη σύμβολο αρχιτεκτονικής βυζαντινής περιόδου ή περιόδου της ανατολικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Αμέτρητοι μικροί και μεγάλοι βυζαντινοί Ιεροί Ναοί υπάρχουν στα σοκάκια της πόλης.

Κάθε επισκέπτης δύναται να απολαύσει περίπατο στις παραλίμνιες οδούς της Καστοριάς. Μπορεί ακόμα να περιπλανηθεί ή και να «χαθεί» εντός των στενών δρόμων στη χερσόνησο. Όταν αναφερόμαστε σε χερσόνησο εννοούμε τη χερσόνησο που «εισέρχεται» στη λίμνη και πάνω στην οποία βρίσκεται σκαρφαλωμένο το ιστορικό κέντρο της. Πλέον η πόλη όμως, απλώνεται προς κάθε κατεύθυνση. Ενδεικτικά αναφέρονται η γειτονιά του Νταηλάκη και η Χλόη.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της πόλης είναι ότι αν κανείς βρεθεί στην συνοικία της Καλλιθέας μπορεί να αντικρύσει τη λίμνη και από τις δυο πλευρές. Εν κατακλείδι, η πόλη αποτελεί έναν προορισμό κάθε εποχής. Έχει μια φυσική ομορφιά που προσφέρεται για σύντομες αποδράσεις όλες τις ημέρες του χρόνου. Ωστόσο, το γεγονός «σημαία» της πόλης είναι τα «Ραγκουτσάρια», το καστοριανό καρναβάλι το 3ήμερο από τις 06 Ιανουαρίου έως τις 08 Ιανουαρίου. Καλώς να ορίσετε!

Δείτε σχετικές φωτογραφίες παρακάτω

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ

Youtube

Για περισσότερες φωτογραφίες δείτε εδώ

onelife.onetarget_travel

Φωτογραφίες: Αριστείδης Ρούνης

*Βιογραφικό συντάκτη

https://greekhumans.com/general/

Top
Enable Notifications OK No thanks