-
Αρχική > Τοπικά νέα > Καστοριά SOS  : Σπείρα επιτήδειων  έκλεψαν 15 χιλιάδες απο λογαριασμό συμπολίτη μας(Δώρα Κωτσοπούλου)

Καστοριά SOS  : Σπείρα επιτήδειων  έκλεψαν 15 χιλιάδες απο λογαριασμό συμπολίτη μας(Δώρα Κωτσοπούλου)

  Ενα ακόμη περιστατικό που λαμβάνει χώρα στην τοπική μας κοινωνία  και αποκρυσταλλώνει  το  γεγονός το πόσο έχουν αποθρασυνθεί οι επιτήδειοι και στην Πόλη μας είναι και η εξαπάτηση που δέχτηκε συμπολίτη αποσπώντας  του  15 χιλάδες ευρώ απο τον τραπεζικό του λογαριασμό

Εκαναν  φτερά οι καταθέσεις μιας ζωής οι οποίες πέταξαν σε κάποιους μακρινούς προορισμούς. Πως έγινε αυτό; Απλά το link στο οποίο τους παρέπεμψαν έντεχνα οι χάκερς δεν ήταν το κανονικό της τράπεζας.

Οι Καστοριανές τράπεζες εφιστούν μεγάλη προσοχή γιατί καραδοκούν πολλοί επιτήδειοι …Οι σπείρες που εκμεταλλεύονται  χτυπούν είτε  τηλεφωνικά είτε με μεηλ  ανυποψίαστους συμπολίτες μας.

Εκατοντάδες σπείρες κακοποιών που δρουν στον ελλαδικό χώρο έχουν ένα και μόνο σκοπό: Να καταφέρουν να σας αρπάξουν τις οικονομίες. Πολλές από αυτές εξαρθρώνονται και τα μέλη τους καταλήγουν στις φυλακές. Αφενός, όμως, είναι σαν Λερναίες Ύδρες και αμέσως τη θέση τους παίρνουν άλλες σπείρες, αφετέρου μέχρι τότε είναι πολύ αργά καθώς το κομπόδεμά σας έχει γίνει «καπνός» και μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις επιστρέφεται.

Αξίζει  να αναφερθεί  ότι η  αστυνομική διεύθυνση της περιοχής μας  κρούει τον κώδωνα για την πρόληψη εξαπάτησης συμπολιτών ενώ προγραμματίζει το αμέσως επόμενο διάστημα δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης .

Αν δεν είστε τρομακτικά έξυπνος, ψύχραιμος και με οξυμένη παρατηρητικότητα υπάρχει μια μόνο περίπτωση να μη πέσετε θύμα κάποιας σπείρας κακοποιών:

Να ζείτε μέσα σε μια γυάλα! Σε κάθε άλλη περίπτωση αν μπείτε στο στόχαστρο επιτήδειων τότε δύσκολα θα την γλιτώσετε.

Άγνωστοι  προσπαθούν να  αποσπάσουν χρηματικά ποσά, με διάφορα τεχνάσματα,.

Να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού.

 

 

 

 

 

 

 

Top
Enable Notifications    OK No thanks