-
Αρχική > Πολιτισμός > Πεντάβρυσος :  Στο επίκεντρο το Κέφι ο παλμός  ο χορός και  η παράδοση  απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πενταβρύσου ο Πόντος (φωτογραφίες βίντεο )

Πεντάβρυσος :  Στο επίκεντρο το Κέφι ο παλμός  ο χορός και  η παράδοση  απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πενταβρύσου ο Πόντος (φωτογραφίες βίντεο )

“Άναψε” και πάλι στην Πενταβρυσο απο  τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πενταβρύσου “Ο Πόντος”, η φλόγα της παράδοσης μετά από τόσα χρόνια απομόνωσης – Όλοι είχαν νοσταλγήσει τη μουσική και τον ήχο των παραδοσιακών  οργάνων! Όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μία βραδιά γεμάτη κέφι και χορό.

Τρία χρόνια πέρασαν από το τελευταίο πανηγύρι του συλλόγου  Μείναμε κλεισμένοι, χάσαμε, στερηθήκαμε…. Τα μέλη  του Πολιτιστικού  Συλλόγου Πενταβρύσου “Ο Πόντος αρωγοί και στυλοβάτες, δεν έβλεπαν την ώρα να σμίξουν  ξανά, ολοι μαζί  διοργανώνοντας  με αφορμή τον εορτασμό της παναγίας  τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις όπου χθες ΣΑΒΒΑΤΟ  το βράδυ  πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων παραβρέθηκε πλήθος κόσμου και γλέντησε με την ψυχή του στην πλατεία του χωριού.

Κάτω απο το αυγουστιάτικο φεγγάρι το άρωμα της φλαμουριάς και την ευωδιά του γιασεμιού ο  εκπληκτικός  θεόφιλος Πουταχίδης μάγεψε ΚΑΙ ξεσήκωσε τον κόσμο  με τη φωνή του.

Δώρα Κωτσοπούλου

βιντεο

Top
Enable Notifications OK No thanks