-
Αρχική > Απόψεις > Λουκέτο και σε  άλλο κατάστημα εστίασης στην Καστοριά άλλο ένα πλήγμα για την περιοχή  μας

Λουκέτο και σε  άλλο κατάστημα εστίασης στην Καστοριά άλλο ένα πλήγμα για την περιοχή  μας

Ακόμη ένα γνωστό  κατάστημα Εστίασης  έβαλε λουκέτο στην ακριτική μας περιοχή η οποία βιώνει με την ανεργία και την ακρίβεια δύσκολες καταστάσεις ειδικά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τα οποία είναι  θύματα μιας παρατεταμένης κρίσης και ακρίβειας ένα δυσάρεστο  γεγονός  των πολύ χαμηλών επιδόσεων του καστοριανού ηθικού.
Τόσο η ανάγνωση της πραγματικότητας όσο και ο αντίκτυπος της στην ψυχολογία των καστοριανών απέχει πολύ από του να κριθούν ως ικανοποιητικά μεγέθη αφού η τοπική αγορά συνεχίζει τις χαμηλές της πτήσης, ακόμη και συγκριτικά και με τα -επίσης χαμηλά -προ-πανδημικά μεγέθη του 2019.
Οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και της αγοράς τροφίμων απορροφούν πλέον σε τόσο υψηλό ποσοστό το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών, ώστε ακόμα και τα συνηθισμένα κάποτε καθημερινά έξοδα για μικροεξόδους διασκέδασης κι αναψυχής έχουν αρχίσει να φαντάζουν σαν πολυτέλειες.
Υπ’ αυτό το πρίσμα άμεσα θιγόμενοι παραμένουν οι επιχειρηματίες του συγκεκριμένου κλάδου οι οποίοι αδυνατούν ακόμη να δουν κάποιο φώς στην άκρη του τουνελ.
Οι περισσότεροι θεωρούσαμε ότι ήταν από εκείνες τις επιχειρήσεις που δε θα έκλειναν -έτσι απλά – στην Καστοριά, εφόσον κάποιες περιόδους του χρόνου γινόταν κυριολεκτικά χαμός

” Ο κόσμος της Καστοριάς θέλει να μείνει στην πόλη που τόσο αγάπησε αλλά δυστυχώς τον αναγκάζουν να την εγκαταλείψει ….Σε λίγο θα είναι πολύ αργά να ξυπνήσουν οι υπεύθυνοι.

τονίζουν στο παρακάτω κείμενο απο ακολουθεί

“Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε ολους μέσα από την καρδιά μας για την στήριξη σας 17 χρόνια ! Είμαστε ευγνώμονες για όσα ζήσαμε μαζί , μαζί γιορτάσαμε και χαρήκαμε με τις χαρές σας …με κάποιους γίναμε σαν οικογένεια .

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε για κάθε συνεργασία που είχαμε μαζί , ο καθένας από εσάς υπήρξε με τον μοναδικό του τρόπο απαραίτητος !
Ωστόσο είμαστε στην δυσάρεστη θέςη να σας ανακοινώσουμε ότι ο κύκλος αυτός κλείνει.
Θα θέλαμε να ευχηθούμε καλη δύναμη στους συναδέλθους που πρέπει να παλέψουν σε μια πόλη η οποία <<προωθεί>> την ανάπτυξη του τουρισμού και της προβολής της μόνο που οι επιχειρηματίες δεν βλέπουν να γίνεται καμία απολύτως παρέμβαση των αρχών της πόλης και του νόμου γενικότερα… Αντιθέτως ,παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν , κυρίως μετά την εμφάνιση του covid19 αλλά και την ακρίβεια , το κυνήγι συνεχίζεται…. Με τους συνεχόμενους ελέγχους από διάφορες υπηρεσίες ,με συνεχόμενα πρόστιμα και δικαστικές εμπλοκές ….
Ο κόσμος της Καστοριάς θέλει να μείνει στην πόλη που τόσο αγάπησε αλλά δυστυχώς τον αναγκάζουν να την εγκαταλείψει ….Σε λίγο θα είναι πολύ αργά να ξυπνήσουν οι υπεύθυνοι.
Ευχόμαστε υγεία σε όλους
Ευχαριστούμε για όλα!”

 

(Θεοδώρα Κωτσοπούλου

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks