-
Αρχική > Τοπικά νέα > Αστυνομική διεύθυνση Καστοριας : Πρόσθετα μέτρα για την εμποροπανήγυρη του Άργους Ορεστικού

Αστυνομική διεύθυνση Καστοριας : Πρόσθετα μέτρα για την εμποροπανήγυρη του Άργους Ορεστικού

  Αυξημένα μέτρα εχει  λάβει η  αστυνομική διεύθυνση Καστοριάς  κατά   τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης του Άργους Ορεστικού , πέρα από την αδιάλειπτη προσπάθεια της τοπική μας  αστυνομίας για προστασία και ασφάλεια,  ωστόσο επιβάλλεται  και  η ατομική ευθύνη του καθενός μας .

Πάντως ο ίδιος ο διευθυντής κ Νίκος ‘Εξαρχος καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να κυλούν όλα ομαλά στην ακριτική μας περιοχή και για τις ημέρες τις πανήγυρης που θα συρρεύσει μεγάλος αριθμός επισκεπτών. 

Την περίοδο αυτή που  που διανύουμε,  λόγω πανηγυριού  είναι αυξημένος ο κίνδυνος να σημειωθούν περιστατικά διαρρήξεων και κλοπών σε κατοικίες από τις οποίες απουσιάζουν οι ένοικοι τους στο πανήγυρι  και σε καταστήματα κατά το χρόνο που αυτά παραμένουν κλειστά.

Για σκοπούς πρόληψης τέτοιων φαινομένων, επιπρόσθετα των προσπαθειών που καταβάλλει η Αστυνομία, το κοινό προτρέπεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να λαμβάνει περαιτέρω μέτρα για την αποτελεσματικότερη προστασία της περιουσίας του.

Ενδεικτικά, παρατίθεται ακολούθως σειρά προληπτικών μέτρων  που προτρέπονται οι ένοικοι κατοικιών και οι ιδιοκτήτες και προσωπικό καταστημάτων να λαμβάνουν:

. Να μένει κάποιος στο σπίτι κατά την διάρκεια των υπολοίπων στην εμποροπανήγυρη. Διαφορετικά να ενημερώνουν για την απουσία τους συγγενικά, φιλικά πρόσωπα ή γείτονες που εμπιστεύονται ωστε να προσέχουν την οικία.

. Να μην κοινοποιούν την απουσία τους στα μέσα κοινωνικές δικτύωσης.

. Να ενεργοποιούν αν έχουν το σύστημα συναγερμού.

. Να αφήνουν ανοιχτά φώτα.

. Αν παρατηρήσουν ύποπτα άτομα ή κινήσεις να μην διστάσουν να καλέσουν το 100.

Προσοχή όπου υπάρχει συνωστισμός σε τσάντες και πορτοφόλια ( να τοποθετούνται σε σημεία που υπάρχει συνεχής οπτική επαφή). Αυτά, αν σκεφτείς τίποτα άλλο γραψτο…!!!

Α) Όσον αφορά τις οικίες μας.

  • Πριν φύγουμε πάντοτε πρέπει να ελέγχουμε τις πόρτες και τα παράθυρα για να βεβαιωθούμε ότι πράγματι είναι κλειστά. Κατεβάζουμε τα πατζούρια μας και δεν αφήνουμε ποτέ σε ανάκλιση πόρτες και παράθυρα.
  • Κλειδώνουμε πάντα όταν φεύγουμε ακόμα και αν θα λείψουμε για μικρό χρονικό διάστημα.
  • Δεν ανοίγουμε την πόρτα σε αγνώστους και ενημερώνουμε αμέσως την αστυνομία το 100.
  • Δεν αφήνουμε ποτέ τα κλειδιά του σπιτιού μας κάτω από γλάστρες και χαλιά.
  • Δεν αφήνουμε ποτέ μεγάλα χρηματικά ποσά και αντικείμενα αξίας στο σπίτι, ούτε γνωστοποιούμε  στον κοινωνικό και επαγγελματικό μας περίγυρο τα περιουσιακά μας στοιχεία που βρίσκονται στην οικία μας.
  • Για τους νεώτερους κυρίως, αλλά όχι μόνο, δεν γνωστοποιούμε σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook ότι θα λείπουμε συγκεκριμένες ώρες από το σπίτι και που θα πάμε.
  • Δεν διστάζουμε να ειδοποιήσουμε την αστυνομία σε περίπτωση που διαπιστώσουμε κάτι παράξενο ακόμα και σε γειτονικό μας σπίτι.

Β) Κατά την μετάβαση στην εμποροπανήγυρη για όσους προτιμήσουν να κινηθούν με τα ιδιωτικά τους οχήματα παρακαλούμε θερμά να τηρούν τον Κ.Ο.Κ., να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων και να προσέχουν την ειδική σήμανση των δρόμων πέριξ της εμποροπανήγυρης (νερομπαριέρες). Όταν σταθμεύουμε δεν αφήνουμε ποτέ προσωπικά αντικείμενα εντός του αυτοκινήτου ειδικά σε εμφανές σημείο π.χ. τσάντες, κινητά τηλέφωνα. Φυσικά δεν χρειάζεται να πω ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν είναι καλός συνδυασμός, τα αποτελέσματα του συνδυασμού αυτού είναι σε όλους γνωστά.

Γ) Εντός της εμποροπανήγυρης καλό είναι να προσέχουμε τα προσωπικά μας αντικείμενα (τσάντες, πορτοφόλια) διότι υπάρχει μεγάλος αριθμός επισκεπτών και επικρατεί συνωστισμός. Δεν πρέπει ποτέ να βάζουμε πορτοφόλια, κινητά, λεφτά στις πίσω τσέπες του παντελονιού μας. Αν κάποιος βρει ένα πορτοφόλι ή κάποιο άλλο προσωπικό αντικείμενο παρακαλούμε να το παραδώσει στον πρώτο αστυνομικό που θα συναντήσει.

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks