-
Αρχική > Απόψεις > Καστοριά : Δεν υπάρχει «φως στο τούνελ για τις επιχειρήσεις (Ολοι στους στους δρόμους δεν πάει άλλο )  Δώρα Κωτσοπούλου

Καστοριά : Δεν υπάρχει «φως στο τούνελ για τις επιχειρήσεις (Ολοι στους στους δρόμους δεν πάει άλλο )  Δώρα Κωτσοπούλου

Ορατότης μηδέν για τις ελληνικές επιχειρήσεις. και ιδιαίτερα για τις Καστοριανές οι οποίες κλείνουν η μια την άλλη σε όλους τους κλάδους της τοπικής μας οικονομίας.

Τις τελευταίες ημέρες, λουκέτα μπήκαν τόσο σε κατάστημα εστίασης στην περιοχή μας όσο και σε ξενώνα παραδοσιακού οικισμού.

Εκτός από την λύπη και την συμπόνια στους συντοπίτες μας, ένα σύνθημα φαίνεται μόνο να ακούγεται στις καρδιές και στα στόματα ολονών μας: “να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να αλλάξουμε το ζοφερό κλίμα που επικρατεί στην περιοχή μας

” Οι επιπτώσεις που έχει επιφέρει ο ρωσο-ουκρανικος πόλεμος συντελούν στην οριστική ταφόπλακα της ελληνικής γουνοποιίας, επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο την η οικονομική κρίση η οποία απειλή ευθέως τα καταστήματα και τις κοινωνίες μας.

Παράλληλα, θηλιά στο λαιμό αποτελεί και η ενεργειακή ακρίβεια του φετινού χειμώνα, με συνέπεια να βιώνουμε έναν καλπάζουν τιμάριθμο στα τρόφιμα, και τα καύσιμα.

Επιπλέον, όλοι βλέπουμε την τοπική ανεργία που όλο και γιγαντώνεται, την εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση που διαλύει την δημογραφική πυραμίδα του νομού και μαζί με όλα τα προηγούμενα να φθείρουν τις βάσεις της τοπικής ζωής και ευημερίας.

Επειγόντως απαιτείται μια πανστρατιά! Τα καυτά θέματα της ΠΕ Καστοριας δεν δίνουν πια κανένα περιθώριο αναστολών, μετάθεσης και αποφυγής.

Το κλείσιμο της αγοράς της Αιγύπτου ήταν καθοριστικό για την τύχη των εξαγωγών των μήλων της περιοχής. Και μια αδιάθετη σοδειά (κι αν τελικά αποδειχθεί πως θα είναι μόνον μία) ξέρουν όλοι τι συνέπειες θα έχει για τους αγρότες της περιοχής οι οποίοι θα δούνε ξαφνικά τα χρέη τους να διογκώνονται, καθώς θα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Η στήριξη και η αλληλεγγύη γίνεται ακόμη πιο επιτακτική, αφού την ίδια ώρα, μετά και τα νέα μέτρα και το προβληματικό επιχειρηματικό περιβάλλον, οι καταστηματάρχες της περιοχής μας αγωνιούν να επιβιώσουν.

Δυστυχώς, κανένας δεν είναι αισιόδοξος και δεν βλέπει «φως» στον ορίζοντα. Ειδικά, αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα και δεν ακολουθήσει η χώρα μια εναλλακτική λύση, τότε τα λουκέτα θα πολλαπλασιαστούν, αφού ο κόσμος δεν θα μπορεί να αγοράζει ούτε τα βασικά αγαθά. Εσύ θα μείνεις θεατής ;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks