-
Αρχική > Απόψεις > Για τον συγκεκριμένο παπά και την δομή υπήρχαν καταγγελίες και τα προηγούμενα χρόνια  πχ το 2019 ( Ειρήνη Αντωνοπούλου διδάκτωρ πανεπιστημίου )

Για τον συγκεκριμένο παπά και την δομή υπήρχαν καταγγελίες και τα προηγούμενα χρόνια  πχ το 2019 ( Ειρήνη Αντωνοπούλου διδάκτωρ πανεπιστημίου )

Για τις καταγγελίες που αφορούν την κιβωτό του κόσμου θα πρέπει να ισχύει το αυτονόητο, δηλαδή το τεκμήριο της αθωότητας. Το λέω αυτό προς πάσα κατεύθυνση γιατί το τεκμήριο τής αθωότητας δεν μπορεί να ισχύει επιλεκτικά.  Ωστόσο  εδώ έχουμε πλέον δεκάδες καταγγελίες παιδιών και αυτό είναι πολύ σημαντικό αφού από μόνο του είναι απόδειξη της αποτυχίας η ακόμα χειρότερα της κακοποιητικης λειτουργίας τέτοιων δομών.

Τώρα κάτι παράξενα που διαβάζω ότι παιδιά από διαφορετικές πόλεις διαφόρων ηλικιών συνωμοτουν κτλ είναι μάλλον αστεία.  Πέρα λοιπόν από την δικαστική διεύρυνση υπάρχει η ουσία . Που είναι ότι ένας παπάς αλλά και οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να φτιάξει μια ΜΚΟ  και να “πουλάει ” υπηρεσίες που πρέπει αποκλειστικά να είναι  στην ευθύνη του κράτους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το ίδιο το κράτος τα ΜΜΕ κτλ διαφήμιζαν την συγκεκριμένη δομή με έναν και μόνο  στόχο

. Να απαλλαγή το κράτος από το κόστος της φροντίδας παιδιών που έχουν ανάγκη.  Να τα φορτώσουν όλα στην φιλανθρωπία, στον εθελοντισμό κτλ. Από την ΕΕ βραβεύτηκε ο συγκεκριμένος παπάς. Δηλαδή πήρε βραβείο γιατί αναπληρώνει την συνειδητή αδιαφορία του κράτους για την φροντίδα των παιδιών. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι αυτοί που βοήθησαν με την μορφή αλληλεγγύη έκαναν κάτι λάθος.

Όμως η αλληλεγγύη δεν μένει μόνο στην προσφορά αλλά διεκδικεί και τα ουσιαστικά μέτρα. Όταν το κοινωνικό κράτος θεωρείται κόστος τότε το ίδιο αγκαλιάζει κάθε είδους αντιεπιστημονικη και αντιπαιδαγωγικη “προσφορά ”

. Όποιος ασχολείται με παιδιά και άκουσε τις απόψεις του παπά δεν μπορεί να μην ανατρίχιασε. Και όμως αυτός αγιογραφιθηκε σε ένα ιδιόμορφο παιχνίδι λαιφ σταιλ . Παγκόσμια μέρα του παιδιού σήμερα και όλοι αυτοί που έχουν αφήσει τα παιδιά που έχουν ανάγκη αβοήθητα βγαίνουν υποκριτικα και  λένε μπούρδες. Δεν τους αντέχω άλλο

. ΥΣ Για τον συγκεκριμένο παπά και την δομή υπήρχαν καταγγελίες και τα προηγούμενα χρόνια  πχ το 2019 για ρατσιστικά στερεότυπα αλλά και άλλα

. Όμως τότε υπήρχε ομερτα και από τις κυβερνήσεις κ από τα ΜΜΕ.

Top
Enable Notifications OK No thanks