-
Αρχική > Συνταγές > Γιάμι, πολύ έξυπνη μηλόπιτα με φύλλο κρούστας! Μας θύμισε πορτοκαλόπιτα..

Γιάμι, πολύ έξυπνη μηλόπιτα με φύλλο κρούστας! Μας θύμισε πορτοκαλόπιτα..

ΥΛΙΚΑ
7 φύλλα κρούστας
2 μεγάλα μήλα
200ml κρέμα γάλακτος
2 αυγά
50 γρ βούτυρο αγελάδος(λιωμένο)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Το χυμό από ένα λεμόνι
Το ξύσμα και τον χυμό από 1 πορτοκάλι
1φλ τσ χοντροκομμένα καρύδια..
1 φλ.τσ.σταφίδες
1 κ.σ.κανέλα
2 καψ.βανίλια
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω τα φύλλα κρούστας σε λωρίδες και τα τα ανοίγω με τα χέρια μου και τα αφήνω στην άκρη να στεγνώσουν. Καθαρίζω και κόβω τα μήλα σε μέτρια καρέ,σε ένα μπολ και τους προσθέτω τον χυμό λεμονιού ανακατεύοντας τα. Σε ένα μπολ βάζω το ζαχαρούχο γάλα,την κρέμα γάλακτος, τα αυγά,το λιωμένο βούτυρο, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού,τις βανίλιες,την κανέλα και τα ανακατεύω καλά με το σύρμα.

Στη συνέχεια προσθέτω το φύλλο κρούστας ,τις σταφίδες ,τα μήλα και τα καρύδια και ανακατεύω να ενωθούν τα υλικά.Μεταφέρω το μείγμα σε λαδωμένο ταψί 24αρι.Ψήνω σε προθ.φούρνο στις αντιστάσεις στους 180βαθμούς για45-50λεπτα.Αφήνω να κρυώσει και την αναποδογυρίζω σε πιατέλα και την πάσπαλίζω με άχνη.

Η Συνταγή είναι από Πεγκυ Σμυρνιώτη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για σπέσιαλ σπιτική μπουγάτσα με 3 υλικά.

Σπέσιαλ σπιτική μπουγάτσα με 3 υλικά

Νόστιμη εκτέλεση συνταγής από “Vickie Koliou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”

Υλικά:
450γρμ φύλλα κρούστας
250γρμ βούτυρο,
ένα ζαχαρουχο,
ενάμιση κουτάκι (από το ζαχαρούχο) νερό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι.
Διπλώνουμε σε μήκος ένα ένα τα μισά φύλλα και τα βάζουμε στο ταψί.
Περιχύνουμε το μισό λιωμένο βούτυρο.

Διπλώνουμε και στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα. Περιχυνουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για είκοσι λεπτά.
Διαλύουμε σε ένα μπολ το ζαχαρούχο σε ενάμισι κουτάκι νερό.

Βγάζουμε τη μπουγάτσα από το φούρνο και περιχυνουμε με το αραιωμένο ζαχαρουχο.
Ψήνουμε άλλα εικοσι λεπτά και βγάζουμε από το φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή για “μπουγάτσα ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Dimitris Michailidis”

Top
Enable Notifications OK No thanks