-
Αρχική > Συνεντεύξεις > Μητροπολίτης Καλλίνικος για τον έναν χρόνο στην  Π Ε Καστοριάς  : Εχω ένα  θησαυροφυλάκιο στην καρδιά μου απο την Καστοριά και τους Καστοριανούς  (Βίντεο )

Μητροπολίτης Καλλίνικος για τον έναν χρόνο στην  Π Ε Καστοριάς  : Εχω ένα  θησαυροφυλάκιο στην καρδιά μου απο την Καστοριά και τους Καστοριανούς  (Βίντεο )

Με τις καλύτερες εντυπώσεις περιέγραψε τον ερχομό του στην ακριτική μας  περιοχή και τον ενα χρόνο που έκλεισε με την διακονία  του στην ιερά μητρόπολη Καστορiας, ο ποιμενάρχης μας κ. Καλλινικος  .”Εχω ένα  θησαυροφυλάκιο στην καρδιά μου απο την Καστοριά και τους Καστοριανούς ” ειπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο kastoria 365

Αξίζει να αναφερθεί οτι Θερμή  και πολλή εγκάρδια ήταν η υποδοχή που επιφύλαξε ο λαός της Καστοριάς στον νέο Ποιμενάρχη του κ. Καλλίνικο στην  ενθρόνιση  του που ‘ελαβε χώρα την 13η Νοεμβρίου   το απόγευμα παρουσία Μητροπολιτών, τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου

Είμαι Καστοριανός! Μου αρέσει πολύ η Καστοριά ως τοπίο και ως πόλη, αλλά κυρίως μου αρέσουν οι άνθρωποι, όσους έχω συναντήσει, οι Ιερείς, οι συνεργάτες μου και οι συνεργάτες της Μητροπόλεως γενικότερα, οι εκκλησιαζόμενοι στις καθημερινές λειτουργίες, οι άρχοντες του τόπου, που συντονίζονται με τον λαό στην αγάπη και τον σεβασμό προς την Εκκλησία, οι Εκπαιδευτικοί και οι μαθητές και τα παιδιά που ήδη γνώρισα”. τονίζει κάθε φορά στις δηλώσεις του.

Αναλύοντας τις κινήσεις του νέου επισκόπου Καστοριάς, αυτό το οποίο διαφαίνεται πλέον ξεκάθαρα είναι, πως πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο ο οποίος διαθέτει εξαιρετική ζωτικότητα, κινητικότητα αλλά και έναν απίστευτο εσωτερικό ενθουσιασμό, τον οποίο και δεν χάνει την ευκαιρία να διοχετεύει προς πάσα κατεύθυνση.

Δεν υπάρχει εβδομάδα που να μη βγάζει κάποια θετική είδηση από το επισκοπείο. .

Πρόκειται κυρίως για ειδήσεις προσφοράς, παροχών και υπηρεσιών από την πλευρά της πρώτης προς την δεύτερη, με γεύματα αγάπης προς απόρους και αναξιοπαθούντες, με προσφορές δώρων αλλά και έναν ευρύτερο κύκλο κοινωνικών δρώμενων,

Δώδεκα  μήνες παρήλθαν  από την εγκατάσταση του εδώ και μπορούμε πλέον να αποφανθούμε πως η Καστοριά και οι πολίτες της  στάθηκαν τυχεροί με την εκλογή του νέου της επισκόπου.

Θεοδώρα Κωτσοπούλου.

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks