-
Αρχική > Δ. Μακεδονία > Κατερίνα Μαρκοπούλου : Με το βλέμμα στραμμένο στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, τον Οκτώβριο του 2023

Κατερίνα Μαρκοπούλου : Με το βλέμμα στραμμένο στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, τον Οκτώβριο του 2023

💣 Με το βλέμμα στραμμένο στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, τον Οκτώβριο του 2023, πραγματοποιούνται  στο Βολο οι εργασίες του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ.. Στη διάρκεια των εργασιών που θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη , αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τα οικονομικά των ΟΤΑ που αποτελούν βραχνά για τη λειτουργία των Δήμων και βάρος για τους Δημάρχους που βάζουν “πλώρη ” για μια ακόμη θητεία. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που εκμηστηρεύονται αρκετοί Δήμαρχοι σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ότι ο ρόλος τους τείνει να γίνει διακοσμητικός.
Χρήματα για να λειτουργήσουμε σωστά δεν έχουμε, ελλείψεις προσωπικού τεράστιες, να βοηθήσουμε έναν δημότη μας δεν μπορούμε , θα εγκαταλειψουμε το “καράβι” για να σώσουμε την αξιοπρέπεια μας .
Στην έλλειψη προσωπικού και οικονομικών πόρων αλλαγές φέρνει και ο Νέος Νόμος για την Αυτοδιοίκηση που αποκλείει συνεργασίες, προβλέπει μείωση Δημοτικών Συμβούλων αλλά αύξηση των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων κάθε συνδυασμού.
Εν έτη 2022 το ενδιαφέρον για τα κοινά έχει μειωθεί.
Απουσιάζουν χρήματα, ιδέες όραμα και καλές πρακτικές για το μέλλον.
Αλήθεια πως ο Δήμος Τρικάλων κατάφερε να μετατραπεί σε 10 χρόνια από μια μικρή κωμόπολη σ’ έναν σύγχρονο Δήμο;;
Τους ίδιους πόρους έχει στη διάθεσή του .
Το τελευταίο διάστημα γίνεται μια προσπάθεια σε Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας να ανοίξουν τα φτερά τους.
Ο Δήμαρχος Αργους Ορεστικου Παναγιώτης Κεπαπτόγλου σε διάστημα μηνών κατασκεύασε έναν χώρο για να φιλοξενήσει αρχικά τους μετέχοντες στο Rally Greece Offroad. Το αξιοποίησε τις τελευταίες ημέρες για το πρώτο φεστιβάλ Πολιτισμού με αφορμή και τα Ελευθέρια της πόλης.
Ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης στα πλαίσια του προγράμματος βιώσιμης Αστικής ανάπτυξης στοχεύει να μετατρέψει την πόλη σε κοιτίδα Πολιτισμού και να αναδείξει τον αναρίθμητο θησαυρό της με συγκεκριμένες δράσεις.
Ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς στήνει ένα επιχειρηματικό κέντρο γύρω από την πρώην ΑΕΒΑΛ.
Έξυπνες πρακτικές Δήμων ( θα αναλύσουμε κι άλλες) που θα ενισχύσουν και θα “θωρακίσουν” την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Top
Enable Notifications OK No thanks