-
Αρχική > Ελλάδα > Τι να φας όταν πονάει το στομάχι σου: Οι τροφές και τα ροφήματα που θα σε ανακουφίσουν

Τι να φας όταν πονάει το στομάχι σου: Οι τροφές και τα ροφήματα που θα σε ανακουφίσουν

Όταν πονάει το στομάχι σου, έχεις κράμπες ή αισθάνεσαι ότι μπορεί να κάνεις εμετό, το τελευταίο πράγμα που μπορεί να θέλεις, είναι να φας κάτι. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, ορισμένες τροφές, μπορούν να σου δώσουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι, χωρίς να σε κάνουν να αισθάνεσαι χειρότερα.

Σχεδόν όλοι παθαίνουν στομαχικές διαταραχές από καιρό σε καιρό. Τα κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν ναυτία, δυσπεψία, έμετο, φούσκωμα, διάρροια ή δυσκοιλιότητα. Υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι για την εμφάνιση στομαχικών διαταραχών και οι θεραπείες ποικίλλουν ανάλογα με την υποκείμενη αιτία. Ευτυχώς, μια ποικιλία τροφών μπορεί να απαλύνει μια στομαχική διαταραχή και να σε βοηθήσει να νιώσεις καλύτερα πιο γρήγορα.

 

πονάει το στομάχι μουPexels

Μπανάνες

Οι μπανάνες είναι εύκολες στην πέψη και είναι πλούσιες σε κάλιο, ένα σημαντικό μέταλλο που μπορεί να αρχίσεις να χάνεις εάν έχεις διάρροια ή κάνεις εμετούς.

Ρύζι

Μιλάμε για το παραδοσιακό, απλό, λευκό ρύζι. Το άγριο, το καστανό ή το μαύρο ρύζι, αν και πιο υγιεινές επιλογές, είναι πιο δύσκολο να χωνευτεί, ειδικά από αν αντιμετωπίζεις πόνους στο στομάχι. Οι αμυλούχες, χαμηλές σε φυτικές ίνες τροφές όπως το λευκό ρύζι, αποτελούν ιδανικές τροφές για τα στομαχικά προβλήματα.

Πουρές μήλων

Ο πουρές μήλου ή applesauce είναι επίσης εύκολος στην πέψη και έχει πολλά θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένης της πηκτίνης, ένα είδος ίνας που διαλύεται στο νερό.

Τοστ

Το απλό τοστ με λευκό ψωμί, είναι καλύτερη επιλογή σε σχέση με τα πλούσια σε φυτικές ίνες δημητριακά ολικής αλέσεως, όταν πονάει το στομάχι σου. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως έχουν ένα είδος φυτικών ινών που μπορεί να είναι ιδανικές στη διατροφή σου, όταν δεν είσαι άρρωστη, ωστόσο, μπορεί να επιδεινώσουν στομαχικά προβλήματα, ειδικά αν έχεις διάρροια ή ναυτία.

Τζίντζερ

Η ναυτία και ο έμετος, είναι κοινά συμπτώματα μιας στομαχικής διαταραχής. Το τζίντζερ, μια αρωματική εδώδιμη ρίζα με λαμπερή κίτρινη σάρκα, είναι μια κοινή φυσική θεραπεία για αυτά τα συμπτώματα.

Χαμομήλι

Το χαμομήλι, είναι ένα παραδοσιακό φάρμακο για στομαχικές διαταραχές. Ιστορικά, το χαμομήλι χρησιμοποιείται για τη θεραπεία διαφόρων εντερικών προβλημάτων, όπως αέρια, δυσπεψία, διάρροια, ναυτία και έμετο.

 

Για μερικούς ανθρώπους, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, προκαλεί στομαχικές διαταραχές. Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου είναι μια χρόνια διαταραχή του εντέρου που μπορεί να προκαλέσει πόνο στο στομάχι, φούσκωμα, δυσκοιλιότητα και διάρροια. Ενώ μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί, μελέτες δείχνουν ότι η μέντα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση αυτών των δυσάρεστων συμπτωμάτων.

Τι να φας αν πονάει το στομάχι σου: Επόμενα βήματα

Εάν αυτά τα τρόφιμα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τους πόνους στο στομάχι και τα συμπτώματα που προκαλούν οι στομαχικές διαταραχές, μπορείς να αρχίσεις να προσθέτεις στην διατροφή σου τροφές όπως οι ψητές πατάτες ή σκέτο στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα. Μόλις τα συμπτώματα αρχίσουν να υποχωρούν και δεν έχεις εμετό ή διάρροια μέσα σε διάστημα 24 έως 48 ωρών, μπορείς να δοκιμάσεις να προσθέσεις μερικά φρούτα και λαχανικά στο μενού.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ

https://www.ladylike.gr/wellness/ti-

 

Top
Enable Notifications OK No thanks