-
Αρχική > Δ. Μακεδονία > Αλέξης Τσίπρας από Φλώρινα: Δεν πρέπει να δεχόμαστε ότι υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας – Λύση άμεσα για φθηνή θέρμανση

Αλέξης Τσίπρας από Φλώρινα: Δεν πρέπει να δεχόμαστε ότι υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας – Λύση άμεσα για φθηνή θέρμανση

Στην αναγκαιότητα αντιμετώπισης του προβλήματος θέρμανσης, με σχέδιο και μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε περιοχές, όπως η Φλώρινα, που αντιμετωπίζει μακρύ και βαρύ χειμώνα, αναφέρθηκε από την Φλώρινα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας, πως ως χώρα δεν θα έπρεπε να δεχόμαστε να υπάρχουν πολίτες Δεύτερης κατηγορίας.

Σε δηλώσεις του υπογράμμισε δε: “Βρισκόμαστε σε μια πολύπαθη περιοχή ιδιαίτερα βεβαρημένη, όπου η ανεργία αυξάνεται οι νέοι αναγκάζονται να φεύγουν στο εξωτερικό εξαιτίας του γεγονότος ότι η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει συνθήκες υποβάθμισης των ανθρώπων που κατοικούν εδώ…
Η απολιγνιτοποίηση ήταν βίαιη, χωρίς σχέδιο… Σήμερα όμως βλέπουμε, ότι όλες αυτές οι συνθήκες επεκτείνονται με την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση.
Η ακρίβεια στα προϊόντα και στην ενέργεια έχει δημιουργήσει συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα στη Φλώρινα το κόστος της θέρμανσης είναι δυσβάσταχτο και κυρίως στη Φλώρινα, που αποτελεί μια περιοχή, όπου έχει τις χαμηλότερες θερμοκρασίες και έναν χειμώνα μακράς διάρκειας, με τους πολίτες πλέον να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Κυρίως για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, που δεν αντέχουν το οικονομικό κόστος, να είναι αντιμέτωποι με το λουκέτο.
Δεν μπορούμε ως πολιτεία να αποδεχόμαστε το γεγονός, ότι υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, δεν μπορούμε ως πολιτεία να αποδεχόμαστε το γεγονός, ότι συνάνθρωποί μας θα μένουν αβοήθητοι στο κρύο και στην παγώνια.
Έπρεπε η πολιτεία να είχε προβλέψει τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα ευάλωτα νοικοκυριά τόσο στο πετρέλαιο θέρμανσης όσο και στα καύσιμα.
Για τη Φλώρινα όμως αυτό αποτελεί όρο επιβίωσης. Πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα να υπάρξει ένα σχέδιο Ανάπτυξης ένα σχέδιο, που θα δώσει ξανά ώθηση στην τοπική οικονομία, ένα σχέδιο που θα διατηρήσει την κοινωνική συνοχή.
Πρέπει να υπάρχει ρήτρα, που να εξασφαλίζει τις θέσεις εργασίας, να υπάρχει άμεση παρέμβαση του κράτους για να δημιουργεί τη δυνατότητα να διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας”.

 

Πηγή: https://www.ertnews.gr

Top
Enable Notifications OK No thanks