-
Αρχική > Πολιτισμός >  “Δράσεις του Δημ.Σχ.Μεσοποταμίας για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία”  – Φωτογραφίες 

 “Δράσεις του Δημ.Σχ.Μεσοποταμίας για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία”  – Φωτογραφίες 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Μεσοποταμίας, τη Δευτέρα 5/12 και Τρίτη 6/12, ποικίλες δράσεις με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών του σχολείου.

Πιο συγκεκριμένα, έγιναν βιωματικές δραστηριότητες για αναπηρίες που αντιμετωπίζουν κάποιοι συνάνθρωποί μας, με σκοπό οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν ότι οι άνθρωποι έχουν πολλούς διαφορετικούς τρόπους να κάνουν πράγματα και να αντιλαμβάνονται τον κόσμο, καθώς επίσης να προβληματιστούν και να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση προς τα άτομα με αναπηρία. Επιπλέον, παρουσιάστηκε στους μαθητές σχετικό βιβλίο για την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Στον χώρο μας φιλοξενήσαμε το 1ο και 2ο νηπιαγωγείο Μεσοποταμίας, το 1ο νηπιαγωγείο Μανιάκων και τρεις τάξεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μανιάκων, για να παρακολουθήσουν τις δράσεις. Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημ. Σχ. Μεσοποταμίας και η εκπαιδευτικός του Τμήματος Ένταξης, η οποία ήταν υπεύθυνη για τις σχολικές δράσεις, θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Καστοριάς και το 9ο Δημοτικό Σχολείο, που οργάνωσαν και επιμελήθηκαν τις βιωματικές δραστηριότητες, το Κέντρο Ημέρας για παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες με διαταραχή στο Φάσμα του Αυτισμού για τη συμμετοχή του και τον Κοινωνικό Λειτουργό και την Ψυχολόγο της Ε.Δ.Υ του δημοτικού σχολείου Μεσοποταμίας για την παρουσίαση του βιβλίου «Έγχρωμη βροχή».

 

 

 

 

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks