-
Αρχική > Συνεντεύξεις > Ευα Καϊλή : Η Εύα (τόχει το όνομα ίσως) έπασχε από ένα από τα αρχαιότερα ελαττώματα του ανθρωπίνου είδους:Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου 

Ευα Καϊλή : Η Εύα (τόχει το όνομα ίσως) έπασχε από ένα από τα αρχαιότερα ελαττώματα του ανθρωπίνου είδους:Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου 

 

Η Καϊλή έχει όλα τα προσόντα να δει κάποια μέρα την ζωή της να γυρίζεται ταινία. Είναι μια πανέμορφη γυναίκα που ξεκίνησε από τα χαμηλά και σε νεαρότατη ηλικία κατάφερε να ανελιχθεί στα υψηλότατα σκαλοπάτια της πολιτικής. Υπήρξε συνδικαλίστρια στο φοιτητικό κίνημα, παρουσιάστρια στην τηλεόραση, δημοτική σύμβουλος της Θεσσαλονίκης και προστατευόμενο πουλέν του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόσμου, που την τίμησε με την ψήφο του σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, πέρασε από ένα σωρό διοικητικά γραφεία δημόσιων οργανισμών και φορέων, έγινε ευρωβουλευτής και στο τέλος κέρδισε και μία από τις πλέον ζηλευτές θέσεις των αντιπροέδρων της Ευρωπαϊκής Βουλής.

Παντρεύτηκε έναν ιταλό κούκλο κι έκανε ένα αγγελούδι μαζί του. Το οικονομικό της πρόβλημα το έλυσε και με το παραπάνω. Δυο μεγάλοι μισθοί ευρωπαικών προδιαγραφών έμπαιναν κάθε μήνα στο σπίτι και το ζευγάρι κατάφερε να δημιουργήσει αξιόλογα αποθέματα. Μέχρι και σπίτι αγόρασε, μέχρι και σε μπίζνες real estate ανακατεύτηκε. Κοντολογίς η Εύα είχε ό,τι θα μπορούσε ποτέ να ονειρευτεί και να αποκτήσει μια σύγχρονη πριγκίπισσα. Νιάτα, ομορφιά, κοινωνική καταξίωση, προβολή από τα media, πολιτικό κύρος. Μερικοί αναλυτές μάλιστα, προεξοφλούσαν ότι, κάποια στιγμή στο μέλλον, θα χτυπούσε ακόμη και την ηγεσία του πολιτικού κόμματος μέσα από το οποίο αναδείχτηκε. Αλλά η Εύα (τόχει το όνομα ίσως) έπασχε από ένα από τα αρχαιότερα ελαττώματα του ανθρωπίνου είδους:

Την απληστία! Δεν της έφταναν τα 20-25 χιλιάρικα που έπαιρνε ως ευροβουλευτής κάθε μήνα. Ήθελε πολλά περισσότερα. Κι έτσι, όταν άνοιξε το παράθυρο της ευκαιρίας με το lobbying του Κατάρ, απλά δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον πειρασμό. Η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της διερεύνησης αλλά όλα δείχνουν πως οι βελγικές αρχές, μετά από πολύμηνη παρακολούθηση, την έχουν δέσει και τεκμηριώσει γερά. Εάν η Εύα αντί για το ευρωπαικό κοινοβούλιο κατείχε μια θέση στην ελληνική Βουλή, τότε πιθανότατα και να την γλύτωνε. Πιθανότατα και να έπεφτε στα μαλακά, όπως άλλωστε ως τώρα έχουν πέσει τόσοι και τόσοι Έλληνες πολιτικοί απατεώνες…

Στο εξωτερικό όμως βρέθηκε αντιμέτωπη με πολύ πιο σοβαρές διωκτικές υπηρεσίες και με πολύ πιο άτεγκτους θεσμούς. Η Εύα κατάφερε, μέσα σε μια βραδιά, να καταστρέψει όλα όσα χρειάστηκε μια ολόκληρη ζωή προκειμένου να κτίσει. Κατέστρεψε το όνομα, την υπόληψη, την φήμη της, το κύρος και την πολιτική της καριέρα.

Η Εύα ανέβηκε πολύ ψηλά γι αυτό και το πέσιμο της έκανε μεγάλο θόρυβο. Εκείνο όμως που πείραξε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο όλους εμάς εδώ πίσω πάντως,, όλους εμάς τους συμπατριώτες της που πληρώναμε τους μισθούς της, δεν ήταν τόσο η απάτη όσο η απάρνηση.

Ηταν το σθένος που βρήκε να αποποιηθεί την εκπροσώπηση και την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και να προτιμήσει -αντί των δικών μας- να προβάλει και να υπερασπίζεται (έναντι αφανούς τιμήματος) τα συμφέροντα μιας άλλης χώρας.

Υπάρχει μια ελληνικότατη λέξη η οποία είναι σε θέση να περιγράψει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο μια τέτοιους είδους συμπεριφορά. Καλύτερα ωστόσο να μην την χρησιμοποιήσουμε και ας περιοριστούμε στο να πέσουμε από τα σύννεφα για ακόμη μία φορά.

 

Δυο πράσινα μάτια με μπλε βλεφαρίδες

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks