-
Αρχική > Ελλάδα > ΥΠΕΣ -Προσλήψεις Δημοτική Αστυνομία: Παράταση στην υποβολή αιτημάτων -Χρειάζεται απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

ΥΠΕΣ -Προσλήψεις Δημοτική Αστυνομία: Παράταση στην υποβολή αιτημάτων -Χρειάζεται απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

Παράταση στην υποβολή των αιτημάτων μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2023, από τους δήμους που επιθυμούν να κάνουν προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία, μέσω της προκήρυξης του ΑΣΕΠ για τις 1.264 μόνιμες θέσεις. δίνει με εγκύκλιο του, το υπουργείο Εσωτερικών.

Η νέα εγκύκλιος δίνει χρονική παράταση (η προηγούμενη έληγε 18.1.2023) για την υποβολή των αιτημάτων από τους δήμους, εξαιτίας της νεοεισαχθείσες διατάξεις του ν.5013/2023, ορίστηκε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει για τον προγραμματισμό προσλήψεων του προσωπικού των δήμων.

Μέχρι τώρα οι δήμοι μπορούσαν να καταθέσουν αίτημα για προσλήψεις και με απόφαση της οικονομικής επιτροπής, κάτι που πλέον δεν επιτρέπεται. Πάντως σύμφωνα με νέα εγκύκλιο «οι Δήμοι, οι οποίοι έχουν ήδη υποβάλει τα αιτήματά τους, με βάση αποφάσεις οικονομικής επιτροπής που ελήφθησαν πριν τη δημοσίευση του ν. 5013/2023, δεν απαιτείται να προβούν σε περαιτέρω ενέργειες».

Πάντως μετά τη νέα παράταση που έδωσε το ΥΠΕΣ είναι δεδομένο ότι αλλάζει και το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του διαγωνισμού. Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr,  σύμφωνα με πηγές του ΑΣΕΠ, το αίτημα που αφορά 1.264 μόνιμες προσλήψεις δημοτικών αστυνομικών,  θα έφτανε από του υπουργείο Εσωτερικών προς την Ανεξάρτητη Αρχή στα τέλη Ιανουαρίου, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η διαδικασία με την υποβολή των αιτημάτων από τους δήμους. Πλέον μετά τη νέα παράταση η σχετική διαδικασία αναμένεται να γίνει εντός του Φεβρουαρίου.

Σε συνέχεια της ανωτέρω εγκυκλίου της υπηρεσίας μας, σας ενημερώνουμε ότι με τις νεοεισαχθείσες διατάξεις του ν.5013/2023, ορίστηκε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει για τον προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού των δήμων.

Ως εκ τούτου, για την υποβολή νέων αιτημάτων πλήρωσης θέσεων κλάδου δημοτικής αστυνομίας, θα πρέπει να ληφθεί απόφαση του οικείου δημοτικού συμβουλίου
και στη συνέχεια να υποβληθούν τα αιτήματα μέσω της εφαρμογής που έχει αναπτυχθεί στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου (https://hr.apografi.gov.gr).

Δήμοι, οι οποίοι έχουν ήδη υποβάλει τα αιτήματά τους, με βάση αποφάσεις οικονομικής επιτροπής που ελήφθησαν πριν τη δημοσίευση του ν. 5013/2023, δεν
απαιτείται να προβούν σε περαιτέρω ενέργειες.

Ελληνικ ή Αστυνομία 2023» θα είναι εκ νέου διαθέσιμη για την υποβολή αιτημάτων, έως την προαναφερθείσα ημερομηνία και ώρα 23.59’.

Παρακαλούνται οι δήμοι να προβούν άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες, εντός της ανωτέρω προθεσμίας και στη συνέχεια να αποστείλουν, το συντομότερο δυνατό, τα δικαιολογητικά στην υπηρεσία μας.

Κατά τα λοιπά, ισχύουν τα διαλαμβανόμενα στην αριθμ. 10/2022 (Α.Π.467/3-1-2023 με ΑΔΑ: 6ΚΘΗ46ΜΤΛ6-ΧΟΦ) εγκύκλιο της υπηρεσίας μας.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία και προκειμένου να καταστεί λυσιτελής η εξυπηρέτηση των φορέων, παρακαλείσθε για την αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο t.datapta@ypes.gr και a.patsiavoura@ypes.gr

Παραμένοντας στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση, παρακαλούμε για την εμπρόθεσμη ανταπόκρισή σας, ως ανωτέρω.

https://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/ypes-proslipseis-dimotiki-astynomia-paratasi-stin-ypovoli-aitimaton-chreiazetai-apofasi-dimotikoy-symvoylioy/

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks