-
Αρχική > Απόψεις > Δράσεις που έχουν προγραμματίσει για το 2023 για τις επιχειρήσεις , το επιμελητήριο και ο εμπορικός σύλλογος Καστοριας(Δώρα Κωτσοπούλου )

Δράσεις που έχουν προγραμματίσει για το 2023 για τις επιχειρήσεις , το επιμελητήριο και ο εμπορικός σύλλογος Καστοριας(Δώρα Κωτσοπούλου )

Σε δεινή θέση έχουν περιέλθει οι καταστηματάρχες στο νομό Καστοριάς, καθώς βλέπουν ότι το 2023 θα είναι η πιο κρίσιμη χρονιά για αυτούς, κατά την οποία θα ξεκαθαρίσει κατά ένα μεγάλο ποσοστό το μέλλον τους. Με τα νέα μέτρα να απειλούν τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν πληγεί σφοδρά  απο την οικονομική κρίση και την πανδημία Οι καταστηματάρχες της περιοχής  μας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και προτείνουν, ως έναν έσχατο τρόπο σωτηρίας, για να επιβιώσουν στην κρίση, στους συμπολίτες μας να προτιμάνε την τοπική μας αγορά.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΖΗΤΑ Η ΑΓΟΡΑ ΜΑΣ!

Για τη στήριξη πάντως των καστοριανών επιχειρήσεων, το επιμελητήριο Καστοριάς  προσανατολίζεται το 2023 να ξεκινήσει   μια σειρά δράσεων που αφορά τις εμπορικές επιχειρήσεις , μια δράση  που φυσικά είχε ξεκινήσει απο το 2022 .  Πέρα όμως από αυτό, το επιμελητήριο Καστοριάς σε συνεργασία και με τους άλλους φορείς προσανατολίζεται και σε μια πιο ολοκληρωμένη προβολή των τοπικών προϊόντων, όπως με κοινωνικά μηνύματα να παροτρύνουν τους συμπολίτες μας να προτιμούν, πρώτον τα τοπικά προϊόντα και τις τοπικές επιχειρήσεις και δεύτερον να δείξουν αλληλεγγύη στις δύσκολες συγκυρίες που βιώνουμε στη τοπική μας αγορά.
          «Η αλληλεγγύη είναι ο μοναδικός τρόπος για να κρατηθούν, όσες επιχειρήσεις μπορέσουν, στην κρίση. Με το να βοηθάει ο ένας τον άλλο, τουλάχιστον, το χρήμα που υπάρχει δε φεύγει από την περιοχή, αλλά μένει σε αυτή και αξιοποιείται. Ειδικά οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, που έχουν πληγεί περισσότερο από όλους , δεν έχουν άλλο τρόπο αντίδρασης» δήλωσε μιλώντας  στο kastoria 365 ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Καστοριάς Μπάμπης Καραταγλίδης ενημερώνοντας παράλληλα οτι το 2023 θα είναι έτος τοπικών προϊόντων  . και το επιμελητήριο Καστοριας θα αφιερώσει το 2023 σε δράσεις  των τοπικών μας προϊόντων .

«Πρέπει να εμπιστευόμαστε και να προτιμούμε  τα τοπικά καταστήματα, καθώς αυτό βοηθά στον πλούτο της πόλης και κυρίως βοηθά τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους αυτών να επιβιώσουν» δήλωσε απο την μεριά του  ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καστοριάς, κ. Βαγγέλης Πανταζής.

      «Πρώτα εμείς οι καταστηματάρχες θα πρέπει να εφαρμόσουμε στην πράξη την ιδέα της αλληλεγγύης. Δηλαδή, να ψωνίζουμε από τους ίδιους τους πελάτες μας», συμπλήρωσε

          Πάντως, οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν βλέπουν «φως» στον ορίζοντα. Το ήδη ζοφερό περιβάλλον που έχει διαμορφώσει η οικονομική κρίση επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο, απειλώντας ευθέως τόσο το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς, όσο και την ίδια τη λειτουργία τους. Ειδικά, αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα και δεν ακολουθήσει η χώρα μια εναλλακτική λύση, τότε τα λουκέτα θα πληθύνουν, αφού ο κόσμος δε θα αγοράζει ούτε τα βασικά.

.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks