-
Αρχική > Απόψεις > Καστοριά : Αναμένοντας τον πρωθυπουργό Ο τόπος μας χρειάζεται ανάπτυξη  και  αναγέννηση – Δώρα Κωτσοπούλου

Καστοριά : Αναμένοντας τον πρωθυπουργό Ο τόπος μας χρειάζεται ανάπτυξη  και  αναγέννηση – Δώρα Κωτσοπούλου

Δεν υπάρχει περιθώριο για παλινωδίες, θεωρίες και ατέρμονες φιλοσοφικές συζητήσεις περί του ορθού, επιθυμητού και κατάλληλου. Υπάρχει χώρος μόνο για το αναγκαίο. Είδαμε, ζήσαμε και πλέον όλοι γνωρίζουμε ότι δεν μας παίρνει άλλο σαν τοπική κοινωνία με τα λόγια και επιτέλους πρέπει να περάσουμε στην πράξη. και στην πράξη επιβάλλεται να μας βοηθήσει  και να μας  στηρίξει ο πρωθυπουργός της χώρας που ανακοινώθηκε οτι θα επισκεφθεί το αμέσως επόμενο διάστημα την περιοχή μας.

Τα προβλήματα πολλά και γνωστά: από το νερό που πίνουμε και ανησυχούμε μέχρι την ανεργία και την κοινωνική πρόνοια. Όλα ξεκινούν από την δουλειά, και φυσικά και η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές  στην σημερινή εποχή καλούνται να ανταποκριθούν σε ένα δίπολο ιδιαίτερα απαιτητικό: την συμβολή τους στην δημιουργία θέσεων εργασίας και την ικανοποίηση της ποιότητας ζωής.

Μετά λοιπόν την ψυχική και οργανική ανάταση που πετύχαμε όλοι μας, λίγο – πολύ, στις εορταστικές ημέρες έρχεται η αναγκαιότητα της σκληρής εργασίας για την επίτευξη των στόχων μας, έτσι ώστε του χρόνου να είμαστε και πάλι όλοι μαζί και μακάρι ακόμη περισσότεροι στα επόμενα Ραγκουτσάρια της Καστοριάς.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να σηκώσουμε τα μανίκια και να ριχτούμε στην επίλυση όλων αυτών των θεμάτων. Ας αρχίσουμε λοιπόν ατομικά και να συνεχίσουμε ομαδικά και συλλογικά, σε τοπικό και πανελλήνιο  επίπεδο.

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks