-
Αρχική > Απόψεις > Κοσμοσυρροή στην κοπή της βασιλόπιτας  του συλλόγου φίλοι περιβάλλοντος Καστοριάς (Δώρα Κωτσοπούλου – Φωτογραφίες )

Κοσμοσυρροή στην κοπή της βασιλόπιτας  του συλλόγου φίλοι περιβάλλοντος Καστοριάς (Δώρα Κωτσοπούλου – Φωτογραφίες )

 Με την υπόσχεση να συνεχίσουν να αγωνίζονται για το περιβάλλον, τη λίμνη και τις άλλες ομορφιές που έχει ο τόπος, οι οποίες χρίζουν ειδικής φροντίδας, ο  σύλλογος φίλοι περιβάλλοντος  Καστοριάς  έκοψε  την παραδοσιακή βασιλόπιτά του .

Μέσα σ’ ένα ζεστό και φιλικό κλίμα,  οι εθελοντές και φίλοι του συλλόγου  αντάλλαξαν ευχές για μια καλή και δημιουργική χρονιά.  Στην εκδήλωση που έλαβε χωρα την Κυριακή το πρωί στο κέντρο του Αγιου Αθανασίου στο βουνό παραβρέθηκαν  φορείς της περιοχή μας αλλά και πλήθος κόσμου.  Σύσσωμο το νέο Δ.Σ. του συλλόγου καλωσόρισε τους φίλους του βουνού στους οποίους προσέφερε τον παραδοσιακό  πατσά.

Σκοπός του συλλόγου, όπως τόνισε  ο πρόεδρος, κ. Γιάννης Κογιόπουλος   είναι η σύμπνοια  ανάμεσα στο Δ. Σ. και τα  μέλη του Συλλόγου: «Πρέπει να  έχουμε μια καλή σχέση, πρώτα μεταξύ μας και μετά με τον κόσμο, διότι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να υλοποιήσουμε πολλές και σημαντικές δράσεις . Δράσεις που αφορούν  στο βουνό, στη λίμνη, στα μνημεία της πόλης. Επίσης,  με τη στήριξη των εθελοντών  μπορούμε να προχωρήσουμε και  σε μικρο-παρεμβάσεις  έργων », δήλωσε ο κ. Κογιόπουλος

Προτεραιότητα πάντως  του ΔΣ.  σύμφωνα με τον πρόεδρο είναι η καθαριότητα  του  βουνού  έως τον Άγιο Αθανάσιο:  «Όλες τις διαδρομές και συγκεκριμένα,  από το νοσοκομείο έως τον Άγιο Αθανάσιο και αντίστροφα. Επίσης στόχος μας είναι και  η συντήρηση πολλών έργων .

Πέρα όμως  αυτά , προτεραιότητα  έχει και η λίμνη  γι’ αυτό  σχεδόν  κάθε βδομάδα  ευπρεπίζουμε την  παραλίμνια ζώνη, η οποία αποτελεί πόλο έλξης, τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους κατοίκους ».

Η Τυχερή που κέρδισε το φλουρί ήταν η κ. Βούλα Μυλωνά.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks