-
Αρχική > Απόψεις >  Το Βυζαντινό forum  η πρώτη μεθοδευμένη και σοβαρή κίνηση Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου 

 Το Βυζαντινό forum  η πρώτη μεθοδευμένη και σοβαρή κίνηση Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου 

Με πανθομολογούμενη επιτυχία ολοκλήρωσε τις εργασίες του στην πόλη της Καστοριάς το πρώτο βυζαντινό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ‘Λιμναίον’ από τις 25 έως τις 28 Ιανουαρίου.
Η επιτυχία αυτής της σύγκλησης δεν πρέπει να αναζητηθεί τόσο στην μεστότητα την πληρότητα και την τεκμηρίωση των ανακοινώσεων όσο στην απώτερη και ξεκάθαρα πλέον διατυπωμένη της στόχευση. Η οποία δεν είναι άλλη παρά η χρησιμοποίηση του υλικού και άυλου κεφαλαίου της βυζαντινής κληρονομιάς της πόλης προς την κατεύθυνση της ενδυνάμωσης της εξωστρέφειας της και της προσέλκυσης ελλήνων και ξένων επισκεπτών.
Πράγματι όλος αυτός ο μεγάλος και εξαιρετικά σπάνιος βυζαντινός πλούτος της πόλης μπορεί να την μετατρέψει σε ειδικό προορισμό για βυζαντινολόγους, για επιστήμονες, για καλλιτέχνες μηχανικούς και τεχνίτες αλλά και για απλούς πιστούς οι οποίοι θα θελήσουν να γνωρίσουν από κοντά τις πάμπολλες μικρές της ενοριακές εκκλησίες και τους άλλοτε μοναστηριακούς της ναΐσκους. Αν η Καστοριά παίξει σωστά το χαρτί της βυζαντινής μοναδικότητας της στα Βαλκάνια , μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει.
Και αυτό το συμπόσιο  που αξίζουν συγχαρητήρια ήταν η πρώτη μεθοδευμένη και σοβαρή κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks