και τρυφερές μπριζόλες σαν λουκούμι και πιο υγιεινές από τις τηγανιτές.
Τι χρειαζόμαστε:
5 χοιρινές μπριζόλες (1 – 1,2 κιλά)
1/2 φλ.τσαγιού παρθένο ελαιόλαδο
1 φλ.τσαγιού νερό
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. αλάτι
1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1/2 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
1/2 ζουμερό λεμόνι (τον χυμό του)
Πώς το κάνουμε:
Πλένουμε καλά τις μπριζόλες και τις βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Σε ένα μεγάλο σέικερ ή ένα μπόλ χτυπάμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί με τις μπριζόλες και τις ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας να πάει παντού το μίγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180° γιά 1 ώρα περίπου (ανάλογα με το πάχος κοψίματος) και αφού στο ενδιάμεσο τις γυρίσουμε μία φορά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνοδεύονται με ρύζι, ζυμαρικά, πατάτες, πουρέ ή άλλο της αρεσκείας σας. Όταν σερβίρουμε τις περιχύνουμε με λίγο από το νόστιμο ζουμάκι τους.
http://www.igsyntages.eu/2016/02/blog-post_24.html