-
Αρχική > Ελλάδα > Κεφάλαιο ουλίτιδα: Τα πιθανά συμπτώματα και οι εύκολοι τρόποι να ανακουφιστούμε από τον πόνο

Κεφάλαιο ουλίτιδα: Τα πιθανά συμπτώματα και οι εύκολοι τρόποι να ανακουφιστούμε από τον πόνο

3 σπιτικές “συνταγές” που θα βοηθήσουν να μειωθεί ο πόνος στα ούλα.

Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από τον πονόδοντο και τον πόνο στα ούλα που συνήθως με κάποιο μαγικό τρόπο συμβαίνει να σε ξυπνήσουν στις 2 τα ξημερώματα, βάζοντας τέλος στον ύπνο σου και καταστρέφοντας τη διάθεσή σου για την ημέρα του ξημερώνει. Η αίσθηση της ουλίτιδας (της φλεγμονής των ούλων) είναι απαίσια και ενώ μία επίσκεψη στον οδοντίατρο θα σου λύσει κάθε πρόβλημα που συνδέεται με την περιοχή των δοντιών, υπάρχουν κάποιες σπιτικές “συνταγές” τις οποίες μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να ανακουφιστείς από τον πόνο.

Ποια είναι τα συμπτώματα της ουλίτιδας;

Είναι πιθανό τις πιο πολλές φορές να έχεις μπερδέψει την ουλίτιδα με τον πονόδοντο, με αποτέλεσμα να έχεις επισκεφθεί ουκ ολίγες φορές τον οδοντίατρό σου. Ωστόσο, από τη στιγμή που θα σε ενημερώσει για την κατάσταση και γνωρίζοντας πλέον πως έχεις μία ευαισθησία στα ούλα, μπορείς με εύκολους τρόπους να ανακουφιστείς άμεσα στο σπίτι, όταν δεν έχεις τη δυνατότητα να επικοινωνήσεις εκείνη τη στιγμή με τον γιατρό σου. Γνωρίζεις, ωστόσο, ποια είναι τα συμπτώματα;

 

Όλα ξεκινούν από τον οξύ πόνο στην περιοχή των ούλων που συνήθως εντείνεται με τον χρόνο ή όταν τρως. Μάλιστα, μπορεί να παρατηρήσεις πως τα ούλα σου έχουν πρηστεί σε σημείο που ακουμπούν το μάγουλό σου. Συνήθως, ένας τέτοιος πόνος δεν θα σε αφήσει να κοιμηθείς και μάλιστα από την πλευρά των πρησμένων ούλων, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο πως κατά το βούρτσισμα θα δεις μια μικρή αιμορραγία. Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί ο οξύς πόνος να προκαλέσει και πυρετό, πράγμα που σημαίνει πως η ουλίτιδα πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί.

3 εύκολοι τρόποι αντιμετώπισης

Είναι κοινότυπο να πούμε πως η σωστή υγιεινή των δοντιών θα σε κρατήσει μακριά από τις ουλίτιδες, ωστόσο είναι η αλήθεια. Ο σίγουρος τρόπος να αποφύγεις την άσχημη αίσθηση αποτελεί ο τακτικός και σωστός καθαρισμός των δοντιών που διαρκεί τουλάχιστον 2 λεπτά, ο οποίος πρέπει να λαμβάνει χώρα το πρωί και το βράδυ πριν κοιμηθείς. Ωστόσο, τι άλλο μπορείς να κάνεις για να ανακουφιστείς;

Ζεστές και κρύες κομπρέσες: Όταν ο πόνος είναι ανυπόφορος, ένα από τα πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν είναι οι κομπρέσες. Χρησιμοποίησε λίγο ύφασμα, το οποίο μπορείς να το βρέξεις σε καυτό νερό. Τοποθέτησέ το στην περιοχή που σε ενοχλεί και στη συνέχεια τοποθέτησε μία παγωμένη συσκευασία (με κάποιο προστατευτικό ύφασμα που δεν θα ακουμπήσει κατευθείαν το δέρμα σου) που θα σου προσφέρει άμεση ανακούφιση.

 

Μπουκώματα με αλατόνερο: Δεδομένου ότι η φλεγμονή στα ούλα σου συνήθως οφείλεται στην ανάπτυξη των βακτηρίων, είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί η εν λόγω μόλυνση για να σταματήσει και ο πόνος. Αυτό σημαίνει ότι συχνά μπορεί η βασική υγιεινή των δοντιών να μην είναι αρκετή, με αποτέλεσμα να χρειαστεί κάποιου είδους αντιβακτηριδιακό διάλυμα που θα απομακρύνει τους ανεπιθύμητους “επισκέπτες”. Αν δεν έχεις κάποιο φαρμακευτικό διάλυμα στο σπίτι σου, μπορείς να κάνεις την ίδια δουλειά με λίγο αλατόνερο. Βράσε λίγο νερό και ρίξε μέσα 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι. Πιες μια γουλιά και γύρνα στο στόμα σου μέχρι να κρυώσει. Συνέχισε τη διαδικασία για κάποιες φορές ακόμα και θα δεις πως θα αρχίσει να μειώνεται ο πόνος.

Πάστα κουρκουμά: Ποιος θα σου έλεγε πως το μπαχαρικό που δίνει γεύση στο φαγητό σου θα ανακουφίσει τον πόνο στα ούλα. Η αλήθεια είναι πως ο κουρκουμάς από αρχαιοτάτων χρόνων θεωρείται το νο1 “γιατρικό” που παρέχει αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριδιακή δράση. Άλλωστε, γι’αυτό περιέχεται ως συστατικό σε αρκετές οδοντόκρεμες αλλά και σε προϊόντα περιποίησης του προσώπου. Πιο αναλυτικά, ρίξε λίγες σταγόνες ζεστού νερού σε δύο κουταλάκια του γλυκού κουρκουμά, δημιουργώντας μία πάστα. Μόλις πλύνεις τα δόντια σου, μπορείς να τοποθετήσεις λίγη από την πάστα στην πάσχουσα περιοχή για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Να σημειωθεί πως οι “συνταγές” αυτές προτείνονται όταν ο πόνος στα ούλα σου είναι ανυπόφορος και δεν μπορείς τη δεδομένη στιγμή να επισκεφθείς τον οδοντίατρό σου. Σε κάθε περίπτωση οφείλεις να έρθεις σε επαφή με τον ειδικό που εμπιστεύεσαι, ο οποίος θα σου δώσει τις κατάλληλες λύσεις στο πρόβλημά σου.

www.shape.gr

Top
Enable Notifications OK No thanks