Του Άκη Πετρετζίκη
Φανταστική,καταπληκτική
Ετοιμάζουμε πρώτα το συροπι
700γρ.ζαχαρη
500ml.νερο
100ml χυμό πορτοκαλιού
Τις φλούδες από 3 πορτοκάλια
1 στικ κανέλας
Μόλις πάρει μια βράση το σβήνω
Συνεχίζω με 400γρ.φυλλο για γλυκο
200γρ.στραγγιστο γιαούρτι
100ml.χυμο πορτοκαλιού
200ml σπορελαιο
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
200γρ.ζαχαρη
4 αυγά
2 βανίλιες
20γρ.μπεικιν
Λίγο αλάτι
Ανακατεύω όλα τα υλικά μου σε μια λεκανιτσα
Κόβω σε λωρίδες το φύλλο σαν ταλιατελες
Τα ρίχνω λίγα λίγα μέσα στο υλικό μου και τα ανακατεύω μέχρι να τελειώσουν όλα
Ετοιμάζω ένα πυρέξ ή ταψακι 25 επι 32 το βουτυρωνω καλά,ρίχνω το μείγμα μου όλο και ψήνω για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να κοκκινίσει καλά
Μόλις βγει όσο είναι κάτι,ρίχνω το κρύο συροπι μου αφού το ετοίμασα εξ αρχής
Το συροπι θα σας φανεί πολύ,θα το ρουφήξει όλο όμως,μην ανησυχείτε
Όταν κρυώσει κόψτε και σερβίρετε
Καταπληκτικό
Ευχαριστούμε Άκη
16-2-2023
Zoi Athanasiadou