-
Αρχική > Τοπικά νέα > Άργος Ορεστικό: Άγνωστοι εξαπάτησαν ηλικιωμένο προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ – Απέσπασαν σημαντικό χρηματικό ποσό

Άργος Ορεστικό: Άγνωστοι εξαπάτησαν ηλικιωμένο προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ – Απέσπασαν σημαντικό χρηματικό ποσό

Θύμα απάτης έπεσε ένας ηλικιωμένος άντρας στο Άργος Ορεστικό την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, από άγνωστο δράστη (-ες) ο οποίος προσποιούμενος τον τεχνικό υπάλληλο της Δ.Ε.Η, κατάφερε να αποσπάσει συμπαντικό χρηματικό ποσό από το θύμα.

Ειδικότερα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ditikostipos.gr, το περιστατικό σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 10 Μαρτίου 2023, όταν ένας άγνωστος άντρας χρησιμοποιώντας την μέθοδο της προσποιήσεις, δήλωσε ότι είναι τεχνικός υπάλληλος της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (Δ.Ε.Η) στον ηλικιωμένο άντρα και ότι (έπειτα από έρευνα που έκανε) υπάρχει σοβαρό τεχνικό πρόβλημα στην οικεία του, που πρέπει άμεσα να διορθωθεί πριν συμβεί κάποιο ατύχημα που θα του έβαζε σε κίνδυνο τη ζωή.

Στην συνέχεια ζητήθηκε από τον ανυποψίαστο ηλικιωμένο, χρηματικό ποσό ύψους 3.000€ περίπου, για την αποκατάσταση της βλάβης, ποσό το οποίο πείστηκε το θύμα και κατέβαλε άμεσα στον απατεώνα, φοβούμενος την σωματική του ακεραιότητα, λόγο της υποτιθέμενης βλάβης.

Όπως ήταν φυσικό ο απατεώνας μαζί με συνεργό του που βρίσκονταν στο σημείο ( τρόπος δράσης τέτοιον συμμοριών ) τράπηκαν σε φυγή ώστε να κρύψουν τα ίχνη τους, αφότου πήραν την λεία τους.

Την ίδια ώρα όμως καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες του ditikostipos.gr, κάνουν λόγο πως  το Τοπικό Αστυνομικό Τμήμα Άργους Ορεστικού που έχει αναλάβει τις έρευνες για την υπόθεση, βρίσκεται κοντά στα ίχνη των δραστών.

Άργος Ορεστικό: Άγνωστοι εξαπάτησαν ηλικιωμένο προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ – Απέσπασαν σημαντικό χρηματικό ποσό

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks