-
Αρχική > Δ. Μακεδονία > Έκτακτη συνεδρίαση για την Γέφυρα Σερβίων: Φωτογραφία – ντοκουμέντο από τις ρωγμές – «Η απομόνωση είναι προ των πυλών»

Έκτακτη συνεδρίαση για την Γέφυρα Σερβίων: Φωτογραφία – ντοκουμέντο από τις ρωγμές – «Η απομόνωση είναι προ των πυλών»

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η Υψηλή Γέφυρα Σερβίων να κλείσει συνολικά, εξαιτίας των προβλημάτων στατικότητας που παρουσιάζει. Σημειώνεται πως η Γέφυρα, εδώ και λίγες μέρες έχει κλείσει για οχήματα άνω των 3,5 τόνων προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες ενίσχυσης.

Πρόκειται για την Γέφυρα με μήκος 1.372 μέτρα, που διασχίζει την τεχνητή λίμνη Πολυφύτου ενώνοντας τη δυτική Μακεδονία με τη Θεσσαλία. Από τους ελέγχους αποκαλύφθηκαν μεγάλη ρωγμή στον έκτο σπόνδυλο και οξείδωση του οπλισμού μέσα στο τσιμέντο. Η ανησυχία είναι μεγάλη καθώς πίσω από τη γέφυρα που δόθηκε στην κυκλοφορία το 1974, βρίσκεται ο Ιταλός μηχανικός Ρικάρντο Μοράντι που σχεδίασε και την γέφυρα της Γένοβα, η οποία ως γνωστό κατέρρευσε το 2018.

Δείτε στο enikos.gr φωτογραφίες από τις ρωγμές και το χρονικό της υπόθεσης. Τα σχέδια της γέφυρας των Σερβίων ήταν στα κρατικά αρχεία της γειτονικής χώρας

Ρωγμές Γέφυρα Σερβίων Κοζάνη

Έκτακτη σύσκεψη για τη γέφυρα Σερβίων

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, στις 16.30, θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έκτακτη σύσκεψη. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας και ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου. Επίσης, εκπρόσωπος της Εγνατίας Οδού, ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Κατάκαλος, υπεύθυνοι μηχανικοί της γέφυρας, οι αρμόδιοι από τις τεχνικές υπηρεσίες καθώς και εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

«Νιώθουμε ότι η απομόνωση είναι προ των πυλών. Είχαμε την απολιγνιτοποίηση, μετά την σκληρή καραντίνα λόγω του κορονοϊού, τώρα τη γέφυρα. Ο Δήμος κόβεται στην μέση. Αν κλείσει η γέφυρα Σερβίων, όλο το φορτίο θα μετατοπιστεί στη γέφυρα Ρυμνίου. Είναι πιο χαλαρή κατασκευή και θα καταπονηθεί και αυτή», λέει ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου στο enikos.gr, σημειώνοντας ότι οι πολίτες είναι ανήσυχοι αλλά και αγανακτισμένοι. «Οι σφαλιάρες είναι διαδοχικές, έρχονται η μία μετά την άλλη. Δεν έγιναν τα τελευταία χρόνια οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν και έπρεπε να περιμένουμε την τραγωδία στα Τέμπη, για να αναληφθεί δράση», τονίζει ο κ. Ελευθερίου, ο οποίος έχει ήδη καταθέσει στις Αρχές για την υπόθεση

Σημειώνεται ότι εισαγγελέας παρήγγειλε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης. Στην παραγγελία της διευθύνουσας την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης προς την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης υπογραμμίζεται η ανάγκη «να ληφθούν μέτρα παντελούς απαγόρευσης της κυκλοφορίας στη γέφυρα, εάν διαπιστωθεί η παραμικρή πιθανότητα κινδύνου κατάρρευσης της».

ΕΝΙΚΟΣ

Top
Enable Notifications OK No thanks