-
Αρχική > Δ. Μακεδονία > Δήμαρχος Σερβίων «Κόπηκε» στα δύο ο δήμος – Έμειναν χωριά χωρίς πρόσβαση

Δήμαρχος Σερβίων «Κόπηκε» στα δύο ο δήμος – Έμειναν χωριά χωρίς πρόσβαση

Το τοπικό συμβούλιο της Κοινότητας των Σερβίων, σε ψήφισμά του για το κλείσιμο της γέφυρας, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι, “Η απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων μούδιασε μια ολόκληρη κοινωνία ανθρώπων που εξυπηρετούνταν καθημερινά μέσω αυτής. Δεν μπορεί να χαθεί ούτε ώρα στην διόρθωση των όποιων ζημιών της γέφυρας σε πρώτο βαθμό, αλλά και στη βοήθεια όσων θα πληγούν από αυτή την πρωτοφανή υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής των.”

Παράλληλα, το Συμβούλιο ζητά “την επίλυση όσων θεμάτων προέκυψαν ή θα προκύψουν από την χρήση των εναλλακτικών διαδρομών που δόθηκαν για την κυκλοφορία και την εξασφάλιση της ασφαλούς και ομαλής λειτουργίας των”.

Ο Δήμαρχος Σερβίων, κ. Χρήστος Ελευθερίου, τονίζει στο aftodioikisi.gr: “Έχουμε δύο “προτερήματα” αυτή τη στιγμή. Καμμένο δημαρχείο και κομμένο στα δύο τον Δήμο. Είχαμε εθνική οδό και αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε από επικίνδυνους παραδρόμους. Ανάλογα την περιοχή, τα παιδιά μας κάνουν για να πάνε σχολείο από 10 λεπτά που έκαναν πριν, μία ώρα και 10 λεπτά! Τα δε χωριά πάνω από τη λίμνη έχουν αποκοπεί τελείως. Αναμένουμε τους μελετητές για ένα πρόβλημα 40 χρόνων. Η άμεση λύση είναι να δεθεί ο σπόνδυλος για να ανοιχτεί ξανά η γέφυρα σε έναν με δύο μήνες, όμως δεν ξέρουμε, ψάχνοντας τι άλλο πρόβλημα θα βρεθεί κατά την επισκευή”.

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το ψήφισμα του τοπικού συμβουλίου:

“Η Κοινότητα Σερβίων, ο Δήμος Σερβίων και η περιοχή μας γενικότερα βρίσκονται σε μια πρωτόγνωρη για την εποχή που ζούμε κατάσταση που φέρνει στον νου άσχημες αναμνήσεις μισό αιώνα σχεδόν πίσω.

Από την 16η Μαρτίου 2023 δεν υπάρχει πρόσβαση προς την πρωτεύουσα της περιφέρειας μας μέσω της υψηλής Γέφυρας Σερβίων.

Δεν είναι ώρα για να χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος αναζητώντας ευθύνες, για να υπάρξουν  νέες καθυστερήσεις, ούτε και παλινωδίες σε αναλύσεις και εκτιμήσεις.

Ο τόπος μας τίθεται αντιμέτωπος με τον κίνδυνο της απομόνωσης και του οικονομικού μαρασμού. Επομένως ο χρόνος από δω και μπρος πρέπει να αφιερωθεί αποκλειστικά στην άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η στατικότητα της γέφυρας και στην όσο το δυνατόν γρηγορότερη παράδοση της σαν μια οδός με πλήρη ασφάλεια.

Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι το πρώτιστο και η ασφάλεια της το ζητούμενο.

Όλοι οφείλουμε να αποδεχτούμε και να συμμορφωθούμε με τις αποφάσεις που παίρνονται  και είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

Η αγωνία όμως του εργαζόμενου, του μαθητή του ελεύθερου επαγγελματία, του παραγωγού του εμπόρου, του ασθενή και γενικά όλου του κόσμου που μετακινείται, πρέπει να τύχει του σεβασμού και της αναγνώρισης για τα σοβαρότατα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει από αύριο κιόλας.

Για αυτό δεν μπορεί να χαθεί ούτε ώρα στην διόρθωση των όποιων ζημιών της γέφυρας σε πρώτο βαθμό , αλλά και στη βοήθεια όσων θα πληγούν από αυτή την πρωτοφανή υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής των.

Ζητάμε από την Κεντρική Διοίκηση να σκύψει και να σταθεί στους δοκιμαζόμενους κατοίκους, που θίγονται για τρίτη φορά μετά την κρίση της προηγούμενης δεκαετίας και της απολιγνιτοποίησης,

Με οικονομικά μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης σε όλα τα επίπεδα.

Στην φορολογία, στο κόστος των καυσίμων και του ηλεκτρικού ρεύματος και στην βοήθεια με επιχορηγήσεις και χρηματοδοτήσεις όλων των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που πλήττονται.

Με τολμηρές και κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν την υγεία πρώτιστα. Τώρα είναι επίκαιρο όσο ποτέ το χρόνιο αίτημα μας για δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σερβίων, εκτός της επιβεβλημένης πλέον στελέχωσης του.

Η οποιαδήποτε ολιγωρία θα δώσει την θέση, από την προς στιγμήν ανασφάλεια και σύγχυση  στην οργή και την αγανάκτηση.

Ο κόσμος θα πονέσει αν δει την παραμικρή έλλειψη του απαιτούμενου ενδιαφέροντος.

Αναμένουμε με αγωνία τα λόγια να γίνουν έργα και πράξεις και επιθυμούμε μια ενωμένη κοινωνία στην δοκιμασία που έρχεται.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας Σερβίων.”

https://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/dimarchos-servion-sto-aftodioikisi-gr-kopike-sta-dyo-o-dimos-emeinan-choria-choris-prosvasi/

Enable Notifications OK No thanks