-
Αρχική > Ελλάδα > Αυτό είναι το ελληνικό σχολείο που βραβεύτηκε με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία

Αυτό είναι το ελληνικό σχολείο που βραβεύτηκε με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία

Ο φετινός νικητής για την Ελλάδα του Βραβείου Καρλομάγνος για την Νεολαία 2023 είναι το “Παιχνίδι της Επιρροής” από το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης . Εμπνευστής του παιχνιδιού είναι ο μαθηματικός Στάθης Κουκουλάς και στον τελικό σχεδιασμό και την υλοποίηση συμμετείχαν οι μαθητές Μαρία Κατσανεβάκη, Αγγελική Αναγνώστου, Βασιλική Μπάλιακα, Δανάη Γούτου, Βαρβάρα Δάλα, και η βιολόγος του ΜΣΜ, Αναστασία Κατσαρού.

ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ
Πρόκειται για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής, τύχης, διπλωματίας και διαχείριση πόρων χτισμένο γύρω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με κύρια χαρακτηριστικά την απλότητα των κανόνων, τον τρόπο παιχνιδιού, την ισορροπία και το αίσθημα δικαιοσύνης.

Στο παιχνίδι εξομοιώνεται η λειτουργία του Ευρωπαΐκού Κοινοβουλίου, με τους ευρωβουλευτές, τις επιτροπές και τη δυνατότητα επιρροής τους στη διαμόρφωση των αποφάσεων για την Ευρώπη.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα “Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” (EPAS) , με δράσεις που διαρκούν όλο το σχολικό έτος, από μία ομάδα 12 μαθητών και 2 εκπαιδευτικών.

Το παιχνίδι έχει ήδη κερδίσει διάκριση από το ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας) όπου και παρουσιάστηκε στη Στέγη Ωνάση.

Την Ελλάδα και το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης θα εκπροσωπήσει το διάστημα 11-14 Μαΐου η κα Κατσαρού, στο Aachen της Γερμανίας, συμμετέχοντας σε ειδική τελετή κατά την οποία θα επιλεγεί ο πρώτος, δεύτερος και τρίτος νικητής του διαγωνισμού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΡΛΟΜΑΓΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ
Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2008 οπότε και θεσπίστηκε, στις αρχές της άνοιξης, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν.

Απονέμεται για έργα που πραγματοποιούν νέοι άνθρωποι, ηλικίας μεταξύ 16 και 30 ετών, που προάγουν την κατανόηση μεταξύ των λαών, προωθούν την ανάπτυξη μιας κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας και συνείδησης, λειτουργούν υποδειγματικά για τη νεολαία της Ευρώπης και παρέχουν απτά παραδείγματα συμβίωσης των Ευρωπαίων ως μιας κοινότητας.

Το Βραβείο απονέμεται σε τρεις τελικούς νικητές. Το πρώτο βραβείο ανέρχεται σε 7.500 ευρώ, το δεύτερο βραβείο 5.000 ευρώ και το τρίτο βραβείο 2.500 ευρώ. Οι εκπρόσωποι και των 27 εθνικών σχεδίων που επιλέγονται για την τελική φάση του διαγωνισμού προσκαλούνται στην τελετή απονομής του Βραβείου στο Άαχεν της Γερμανίας.

 

Αυτό είναι το ελληνικό σχολείο που βραβεύτηκε με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία

 

Top
Enable Notifications OK No thanks