-
Αρχική > Διεθνή > Γυναίκα γέννησε και έδωσε το παιδί για υιοθεσία όταν έμαθε απο που ήταν ο δότης

Γυναίκα γέννησε και έδωσε το παιδί για υιοθεσία όταν έμαθε απο που ήταν ο δότης

Οι ψεύτικες πληροφορίες ενός άνδρα για την καταγωγή του οδήγησε μία νέα μητέρα στο να δώσει το παιδί που μόλις γέννησε για υιοθεσία. Μια γυναίκα από την Ιαπωνία μηνύει τον βιολογικό πατέρα του δεύτερου παιδιού της για 330 εκατομμύρια γιεν (2,86 εκατομμύρια δολάρια) αφού έμαθε ότι είχε πει ψέματα για την ταυτότητά του.

Η κάτοικος του Τόκιο, που είναι κοντά στα 30 της, σκέφτηκε ότι είχε βρει έναν επιτυχημένο Ιάπωνα με σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Κιότο και έκανε σεξ μαζί του 10 φορές σε μια προσπάθεια να μείνει έγκυος, σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα.

Η γυναίκα είχε στο παρελθόν ένα παιδί με τον τωρινό της σύζυγο, αλλά αποφάσισε να συλλάβει με έναν δότη σπέρματος όταν έμαθε ότι ο σύζυγός της είχε μια κληρονομική διαταραχή που θα μπορούσε να μεταδοθεί στους απογόνους του. Αναζήτησε τη βοήθεια των social media για να βρει τον τέλειο υποψήφιο.

Ο επιτυχημένος Ιάπωνας ήταν τελικά ένας παντρεμένος Κινέζος
Οι προσπάθειές τους απέδωσαν καρπούς τον Ιούλιο του 2019 όταν και η γυναίκα έμεινε έγκυος. Όμως, αμέσως μετά την εγκυμοσύνη από τον δότη, η γυναίκα, η οποία παραμένει άγνωστη στις τοπικές αναφορές, έμαθε ότι ο βιολογικός πατέρας του αγέννητου παιδιού της είναι, στην πραγματικότητα, ένας παντρεμένος Κινέζος που δεν είχε καμία σχέση με το διάσημο ερευνητικό πανεπιστήμιο και απλά ήθελε να κάνει σεξ με τη γυναίκα.

Η γυναίκα αποφάσισε να δώσει το μωρό της για υιοθεσία καθώς ήταν ήδη πολύ αργά για να διακόψει την εγκυμοσύνη. Τώρα κάνει μήνυση για απάτη, επικαλούμενη τα ψυχολογικά προβλήματα που της προκάλεσαν τα ψέματά του. Η πράξη της γυναίκας ωστόσο δεν πέρασε ούτε εκείνη απαρατήρητη καθώς από πολλούς θεωρήθηκε απάνθρωπη και ρατσιστική.

Σύμφωνα με έρευνα του Vice News, η βιομηχανία δωρεάς σπέρματος της Ιαπωνίας είναι σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτη. Η εμπορική τεχνητή γονιμοποίηση είναι σπάνια και περιορίζεται μόνο σε ετεροφυλόφιλα παντρεμένα ζευγάρια. Η κατάσταση έχει οδηγήσει πολλούς γονείς να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

«Στην Ιαπωνία, δεν υπάρχει δημόσιο σύστημα ή νομικό σύστημα για τη δωρεά σπέρματος», δήλωσε ο δικηγόρος της γυναίκας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τρίτη. Η πελάτης του είπε ότι η δοκιμασία της προκάλεσε σωματική και συναισθηματική δυσφορία, εν μέρει λόγω των αντιδράσεων που προκλήθηκαν από την απόφασή της να εγκαταλείψει το παιδί.

Ο Mizuho Sasaki, ένας υπάλληλος παιδικής μέριμνας στην Ιαπωνία, αποκάλεσε τη γυναίκα «ρηχή», σε μια δήλωση του στο Vice, επειδή «μεταχειριζόταν το παιδί σαν αντικείμενο».

Ο Sasaki πρόσθεσε, «Ωστόσο νομίζω ότι είναι καλύτερο να αφήσεις το παιδί με κάποιον που μπορεί να είναι καλός ανάδοχος γονέας».

ΠΗΓΗ :

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks