ΥΛΙΚΑ
500γρμ μοσχαρίσιο
κιμά
250 γρμ χοιρινό
1 μεγάλο κρεμμύδι
1σκ.σκορδο
2 -3 φέτες ψωμί μουλιασμένο
1 αυγό, 2κσ ελαιόλαδο
1/2κγ σόδα και λίγο ξύδι αλάτι πιπέρι
2 κσ ντομάτα χυμό
δική μου. Ρίγανη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά αν θέλουμε βάζουμε και λίγο μαϊντανό.Αφήνουμε στο ψυγείο για 30′
Πλάθουμε μπιφτέκια και τα ψήνουμε στο γκριλ.
Συνοδεύουμε με ατζεμ πιλάφι από άγριο ρύζι.
Σοτάρουμε σε βούτυρο μια χούφτα φιδέ προσθέτουμε το ρύζι μετράμε 1προς 4 νερό ζεστό ένα κύβο και βράζουμε 12′ με 15′
Σβήνουμε και σκεπάζουμε με πετσέτα για να γίνει σπιρωτό.
Η Συνταγή είναι από Lagia Paraschou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Ψωμάκια στρογγυλά για hamburger
Ντομάτα σε ροδέλες
Φέτες τυρί cheddar
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο όσο γίνεται άπαχο
1 μέτριο κρεμμύδι πολτοποιημένο
½ κιλό ψίχα από ψωμί (2-3 ημερών) μουλιασμένο στο νερό, στραγγισμένο και τριμμένο με το χέρι σε μικρά κομματάκια
1 αυγό
¾ φλιτζανιού δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
¾ φλιτζανιού νιφάδες βρώμης
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ, ώστε να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Ψήνουμε στο μπάρμπεκιου ή στο γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία έτσι ώστε να ροδίσουν γρήγορα απ’ έξω και να κρατήσουν μαλακά από μέσα. Ψήνουμε για πολύ λίγο τα ψωμάκια στην τοστιέρα ή στο barbeque ή ζεσταίνουμε ελάχιστα στο φούρνο μικροκυμάτων. Σε κάθε ψωμάκι βάζουμε ένα μπιφτέκι ζεστό και από πάνω το cheddar ωμό, τη ντομάτα και αν θέλουμε και λίγη μουστάρδα – κέτσαπ. Το κλείνουμε με το άλλο ψωμάκι και το τυρί λιώνει με τη ζεστασιά από το μπιφτέκι.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr