-
Αρχική > Πολιτισμός > Ευχαριστήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου για την ημέρα μνήμης Ολοκαυτώματος Κωσταραζίου.

Ευχαριστήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου για την ημέρα μνήμης Ολοκαυτώματος Κωσταραζίου.

Ευχαριστήριο εξέδωσε το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Κωσταραζίου προς όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους και όσους βοήθησαν να διοργανωθεί η συγκινητική ημέρα τιμής και μνήμης του Ολοκαυτώματος Κωσταραζίου.” – 79 χρόνια ιστορικής μνήμης και τιμής Ολοκαυτώματος Κωσταραζίου –

Τεράστια συγκίνηση νιώσαμε όλοι όσοι βρεθήκαμε στο Παλαιό Κωσταράζι το Σάββατο 29 Απριλίου 2023, για να τιμήσουμε τη μνήμη του Ολοκαυτώματος του μαρτυρικού μας χωριού.

Ως Πολιτιστικός Σύλλογος Κωσταραζίου, θέλουμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ‘’μπράβο’’ και ‘’ευχαριστώ’’, στον Δήμο Άργου Ορεστικού και στον δήμαρχο Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, για την άρτια διοργάνωση της τελετής των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Ιστορικής Μνήμης.

Τον Μητροπολίτη Καστορίας κ.κ. Καλλίνικο και τους ιερείς, με ιδιαίτερη μνεία στον πατήρ Δημήτριο, που ευλόγησαν την ημέρα και τέλεσαν τον μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των αδίκως εκτελεσθέντων κατοίκων του Κωσταραζίου.

Ευχαριστούμε, όλους του επίσημους προσκεκλημένους, τους εκπροσώπους φορέων και Συλλόγων και όλο τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του την ημέρα.

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Κωσταραζινών Νέας Υόρκης, όπου στο άκουσμα της πραγματοποίησης της εκδήλωσης, στήριξαν την προσπάθειά μας, όπως πάντα, τους κατοίκους του Κωσταραζίου που προσέφεραν κεράσματα εις μνήμην και όλα τα μέλη του Πολιτιστικού, που εδώ και μία εβδομάδα, με κρύο και βροχή, ήλιο και ζέστη, ήταν στο ‘’παλιό χωριό’’ και καθάριζαν και συντηρούσαν τους χώρους που έλαβαν μέρος οι εκδηλώσεις.

Όμως, δεν θα μπορούσε να κλείσει αυτό το ευχαριστήριο, δίχως να εκφράσουμε το σεβασμό στους παππούδες μας, τους ζώντες μάρτυρες της ημέρας της καταστροφής και της παραλίγο ολοκληρωτικής σφαγής, που μέσα σε κλίμα συγκίνησης και καταχειροκροτούμενοι, κατέθεσαν το στεφάνι του Συλλόγου μας.”

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks