-
Αρχική > Συνταγές > Συνταγή για ζεστό κέικ γάλακτος: Το τέλειο γλυκό για κάθε περίσταση

Συνταγή για ζεστό κέικ γάλακτος: Το τέλειο γλυκό για κάθε περίσταση

Το ζεστό κέικ γάλακτος είναι ένα κλασικό και νόστιμο γλυκό που πολλοί απολαμβάνουν εδώ και γενιές. Αυτό το κέικ είναι μαλακό, τρυφερό και υγρό, με πλούσια και βουτυρένια γεύση. Είναι εύκολο να το φτιάξεις και απαιτεί απλά υλικά που πιθανόν να έχεις ήδη στο ντουλάπι σου. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε ένα τέλειο ζεστό κέικ γάλακτος που θα ικανοποιήσει το γλυκό σας.
Συστατικά
Για να φτιάξετε ζεστό κέικ γάλακτος, θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι αλάτι
4 αυγά
2 φλιτζάνια ζάχαρη κόκκων
1 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες
Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 350°F (175°C).
Λίπος και αλεύρι ένα ταψί ψησίματος 9×13 ιντσών.
Σε μεσαίο μπολ συνδυάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Κάντε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης χτυπάμε τα αυγά μέχρι να ελαφρύνουν και να αφράτα.
Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, χτυπώντας μέχρι το μείγμα να γίνει χοντρό και ανοιχτό κίτρινο.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Μην βράσετε.
Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα γάλακτος στο μείγμα αυγών ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού στο κουρκούτι, ανακατεύοντας μέχρι να συνδυαστεί.
Ανακατεύουμε το εκχύλισμα βανίλιας.
Ρίχνουμε το κουρκούτι στο έτοιμο τηγάνι και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει στο τηγάνι για 10 λεπτά, μετά το βγάζουμε από το τηγάνι και το μεταφέρουμε σε συρματόθηκη να κρυώσει εντελώς.
Συμβουλές επιτυχίας
Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αυγά σε θερμοκρασία δωματίου για τα καλύτερα αποτελέσματα.
Κοσκινίστε το αλεύρι πριν το μετρήσετε για να αποφύγετε το πυκνό και βαρύ κέικ.
Μην αναμειγνύετε το κουρκούτι για να αποφύγετε μια σκληρή υφή.
Χρησιμοποιήστε ανάλατο βούτυρο για την καλύτερη γεύση.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το γλάσο ή το γλάσο.
Προτάσεις Σερβίρισμα
Το ζεστό κέικ γάλακτος είναι πεντανόστιμο από μόνο του, αλλά μπορείτε να το σερβίρετε και με το αγαπημένο σας γλάσο ή γλάσο. Μπορείτε επίσης να το ξεσκονίσετε με ζάχαρη άχνη ή να το καλύψετε με σαντιγί και φρέσκα φρούτα.
Παραλλαγές
Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του ζεστού κέικ γάλακτος και μπορείτε να το προσαρμόσετε όπως σας αρέσει προσθέτοντας διαφορετικές γεύσεις ή επικάλυψη. Ορίστε μερικές ιδέες:
Σοκολατένιο ζεστό κέικ γάλακτος: Προσθέστε 1/4 φλιτζάνι σκόνη κακάο στο μείγμα αλευριού.
Καυτό κέικ γάλακτος λεμονιού: Προσθέστε το ξύσμα ενός λεμονιού στο κουρκούτι και από πάνω το κέικ με γλάσο λεμονιού.
Καυτό κέικ αμυγδάλου: Προσθέστε 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα αμυγδάλου στο κουρκούτι και από πάνω το κέικ με κομμένα αμύγδαλα και γλάσο βανίλιας.
Συχνές Ερωτήσεις
Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα ταψί διαφορετικού μεγέθους για αυτή τη συνταγή; Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό μέγεθος τηγάνι, αλλά ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει. Ρυθμίστε ανάλογα τον χρόνο ψησίματος.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω διαφορετικό είδος γάλακτος; Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος γάλακτος, αλλά το πλήρες γάλα προτείνεται για την καλύτερη υφή και γεύση.
Μπορώ να φτιάξω αυτό το κέικ νωρίτερα; Ναι, μπορείτε να φτιάξετε αυτό το κέικ νωρίτερα και να το αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως 3 ημέρες.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks