Συστατικά συνταγής
Για 3 άτομα.
Προετοιμασία: 5 λεπτά;
Μαγείρεμα: 15 λεπτά;
Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά
– 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
– 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
– 1/4 κουταλάκι του γλυκού καθένα από αυτά τα αρωματικά βότανα: ρίγανη, βασιλικός, δεντρολίβανο, θυμάρι, φασκόμηλο
– ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι (περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με τη γεύση)
– 2 πρέζες πάπρικα
– 140 γρ τριμμένη παρμεζάνα
– 1 κουταλάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
– 30 γρ βούτυρο ανάλατο, κομμένο σε μικρούς κύβους
Προετοιμασία της συνταγής
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 200°C. Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τις μικρές πατάτες. Στεγνώστε τα και κόψτε τα στη μέση.
2. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο (κατά προτίμηση μαντεμένιο) και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
3. Προσθέστε τις πατάτες και μαγειρέψτε μέχρι να φαίνονται τραγανές στην επιφάνεια.
4. Μαγειρέψτε τις πατάτες, γυρίζοντάς τις συχνά, μέχρι να ροδίσουν οι φλούδες τους.
5. Σπρώξτε τα μήλα σε μια γωνία του τηγανιού για να κάνουν χώρο.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε. Προσθέστε το μείγμα βοτάνων, αλάτι και πάπρικα. Ανακατεύουμε να ανακατευτούν όλα καλά.
6. Σβήνουμε τη φωτιά και πασπαλίζουμε τις πατάτες με παρμεζάνα και μαϊντανό.
7. Μεταφέρετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε τις πατάτες για 15 λεπτά.
8. Προσθέστε τα κομμάτια βουτύρου κομμένα σε κύβους πάνω από το πιάτο.