-
Αρχική > Απόψεις > Τι έμαθα από τις εκλογές -Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου 

Τι έμαθα από τις εκλογές -Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου 

Κατ’ αρχάς έμαθα πως όλοι οι άνθρωποι είναι θυμωμένοι. Μπορεί να μη συμφωνούνε στις επιμέρους αιτίες του θυμού τους, συμφωνούνε ωστόσο στην τελική πηγή: Τους φταίει η εκάστοτε κυβέρνηση. Αφού συντρέχει εδώ η αντιστοίχιση με τον Γάμο. Στον οποίο έτσι και κάνεις κάτι, φταις.

Ετσι και δεν κάνεις τίποτε, πάλι φταις. Όπως και νάχει, η γυναίκα σου θα στα χώσει. Τα ζητούμενα θα υπερβαίνουν πάντοτε τα προσφερόμενα… Δεύτερον έμαθα ότι οι άνθρωποι επισκέπτονται τα εκλογικά τμήματα σαν να επισκέπτονται το Χόγκουαρτς, την σχολή του Χάρυ Πόττερ. Πηγαίνουν εκεί για να ψηφίσουν μάγους μάλλον κι όχι πολιτικούς.

Πηγαίνουν με την ακράδαντη εντύπωση ότι ο αγαπημένος τους ηγέτης όντως θα υλοποιήσει λίαν συντόμως την κάθε παρλαπίπα και την κάθε πομφόλυγα που εκστόμισε μέσα στην εκλογική περίοδο.

Τρίτον έμαθα ότι όλοι οι άνθρωποι στα πλαίσια του οπαδισμού από τον οποίο διακατέχονται είναι διατεθειμένοι να κάνουν τζαμπέ ολέ την δουλειά για την οποία οι επικοινωνιολόγοι ακριβοπληρώνονται. Κουβαλάνε νυχθημερόν νερό στον μύλο των κομμάτων τους έτσι! Για αγνούς ιδεολογικούς λόγους. Είναι δε απολύτως σε θέση και να εκτελέσουν εν ψυχρώ τους ανθρώπους που βλέπουν να κουβαλάνε νερό στον απέναντι μύλο. Για τους ίδιους αγνούς, ιδεολογικούς λόγους βεβαίως βεβαίως. Τέταρτον, έμαθα ότι με την αλήθεια ποτέ κανείς δεν πρόκοψε και δεν έπεισε κανέναν.

Ο μόνος τρόπος για να γίνει αποδεκτός ένας ηγέτης είναι να αποταθεί στο θρησκευτικό συναίσθημα του πλήθους. Να λανσάρει πα να πει τον εαυτό του σαν έναν άγιο και να κηρύξει μία εξ αποκαλύψεως αλήθεια την οποία δεν πρέπει να επιτρέψει σε κανένα να σταθμίσει με την λογική, παρά να την επιβάλει σαν πακέτο με την πίστη. Και σαν κερασάκι να τάξει κι έναν Παράδεισο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του καθενός. Τι θέτε εσείς καλέ μου υπήκοε? Εγώ αφέντη θέλω να μου διορίζεις τον γιο μου στο Δημόσιο.

Γράψε γραμματέα «Διορισμός» Εσύ καλή μου κυρούλα τι θες? Εγω θέλω να πληρώνω μόνο 5 ευρώ το μήνα για ρεύμα. Κυριε γραμματεύ, γραψτε σας περικαλώ «τζάμπα ρεύμα»

Εσύ λεβεντονιέ με το πειρατικό σκουλαρίκι εις το ους, τι αποζητάς? Εγω φιλάρα θέλω να έμπω σημειώνοντας μόνο το όνομα μου στο Πανεπιστήμιο! Μωρέ ξέρεις να γράφεις το όνομα σου ή να το κάνουμε να βάζεις μόνον έναν σταυρό όπως κανά καιρό υπογράφανε οι παππούδες μας? Ακόμη καλύτερα ρε Bro! Κύριε γραμματεύ ζωγράφισε ένα σταυρό και γράψε από κάτω ‘δι ευχών των αγίων πατέρων…’ διότι κατά πως φαίνεται πάει σχόλασε η κοινωνία μας και τέλεψε η πατρίδα μας…

Top
Enable Notifications OK No thanks