-
Αρχική > Πολιτισμός > ΙΝ. Αγίου Νικάνορα : Επετειακή εκδήλωση με Άσματα και θρήνους για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους( σειρά φωτογραφιών )

ΙΝ. Αγίου Νικάνορα : Επετειακή εκδήλωση με Άσματα και θρήνους για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους( σειρά φωτογραφιών )

Άσματα και θρήνους για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, καθώς και βυζαντινούς ύμνους απέδωσε η χορωδία Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Καστοριάς «Ο Αγ. Μηνάς»

Στην εκδήλωση που  έλαβε χώρα σήμερα  το απόγευμα 29 Μαΐου  στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς και πραγματοποιήθηκε με  αφορμή την επετειακή  αποφράδα ημέρα  από την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως διοργάνωσε η ιερά  Μητρόπολη Καστοριάς.

Να σημειωθεί πως νωρίτερα τελέστηκε  ιερά ακολουθία και  εσπερινός  χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καστοριας  κ Καλλίνικου  και συνέχεια το μνημόσυνο για το τελευταίο αυτοκράτορα της ανατολικής  Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

Η χορωδία βυζαντινής βυζαντινής μουσικής ο Άγιος Μηνάς απέδωσε άσματα σχετικά με την επέτειο μνήμης της άλωσης ενώ συμμετείχαν στην όμορφη αυτή γιορτή τιμής και μνήμης  για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους, το παιδικό τμήμα του χορευτικού  συλλόγου αρμονία και το χορευτικό τμήμα του συλλόγου Εύξεινος λέσχης ‘οπου κέρδισαν τις εντυπώσεις και χειροκροτήθηκαν απο τον κόσμο

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Ζήσης Τζηκαλάγιας, αλλά και πλήθος κόσμου

 

 

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks